Guàrdia Civil i Sant Josep de Sa Talaia creen una Comissió de coordinació policial de cara a la imminent temporada turística

Palmer i el batle Marí, presidint la junta

15/04/2016

La delegada del Govern, Teresa Palmer, ha copresidit amb el batle Josep Marí Ribas la Junta Local de Seguretat del municipi


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha copresidido aquest migdia la Junta Local de Seguretat de Sant Josep de sa Talaia, a Eivissa, al costat del batle Josep Marí Ribas, en una reunió celebrada en l'Ajuntament del municipi eivissenc en la qual també han participat el coronel cap de la Guàrdia Civil a les Illes, Jaume Barceló, a més de regidors i comandaments de la Policia Nacional i la Policia Local.

Durant la reunió s'ha aprovat la imminent engegada d'una Comissió de coordinació entre la Guàrdia Civil i la Policia Local, que a partir del mes de juny es reunirà setmanalment per compartir informació sobre els problemes que preocupen als residents i turistes, i preparar els operatius conjunts.

A més, la Guàrdia Civil ha assegurat que aquest estiu consolidarà la presència del Grup Roca que tan bons resultats ha tingut en la lluita contra els robatoris en el camp durant el passat hivern. Finalment, s'ha informat que de gener a març de 2016 s'han reduït un 7% les infraccions penals a Sant Josep respecte al mateix període de l'any anterior.

Finalment, Ajuntament i Delegació del Govern s'han compromès a avançar en la creació d'un oficina SATE (Servei d'Atenció al Turista Estranger) que se situaria de cara a aquest estiu en l'oficina d'atenció al ciutadà de la Guàrdia Civil en Platja d’en Bossa, inaugurada a l'estiu de 2015. El SATE amplia les funcions de l'oficina ja existent perquè permet una major atenció al turista estranger a l'hora de posar les denúncies si són víctimes d'algun delicte.