Una patrulla de la Guàrdia Civil salva la vida a un turista de 73 anys que es trobava en parada cardiorespiratòria

Els agents que van salvar la vida al turista

14/02/2016

La víctima va detenir el vehicle en trobar-se indisposat en la carretera entre Sant Llorenç i Artà / Els agents es trobaven realitzant un servei de Seguretat Ciutadana


El passat 1 de febrer, sobre les 17 hores, una patrulla de la Guàrdia Civil es trobava realitzant un punt de verificació de Seguretat Ciutadana en la carretera Dt.15, entre les localitats de Sant Llorenç donis Cardassar i d'Artà. En un moment donat un vehicle que es trobava detingut a uns trenta metres d'on es trobaven, els va cridar l'atenció en fer sonar el clàxon del mateix, per la qual cosa es van apropar a comprovar el que succeïa.

Una vegada van arribar al lloc on es trobava el turisme, van observar en el seu interior a una parella d'alemanys d'avançada edat, intentant la dona moure al conductor, que es trobava reclinat sobre el seient amb tez pàl·lida i els ulls oberts i al que després de sotmetre a diferents estímuls no va reaccionar, observant els agents que mancava de pols i respiració.

Ràpidament la van obrir la boca per iniciar les maniobres de RCP, veient que la llengua li taponaba les vies respiratòries. Després d'aconseguir alliberar les vies respiratòries es van valer del coll d'una ampolla d'aigua que li van col·locar en la boca per evitar que tanqués les dents, obtenint un buit per mantenir-li la llengua en la seva posició sense risc a ser mossegats.

Transcorreguts uns 17 minuts en els quals es va estar realitzant la maniobra de RCP, es va detenir en el lloc una jove que es va identificar com a infermera i que ajudo en les maniobres de recuperació que van durar un total de 22 minuts, fins que van arribar dues ambulàncies que es van fer càrrec de la persona, estabilitzant-ho i traslladant-ho a l'hospital de Manacor, on li van diagnosticar un infart i on ha estat ingressat aquests últims dies.

Una patrulla va acompanyar a la dona fins a l'hospital, resultant ser una parella de turistes alemanys de 73 i 71 anys que es trobaven de vacances a la Illa.