La Guàrdia Civil desmantella tres organitzacions dedicades a estafar a clients de clubs de cites de Platja de Palma i S’Arenal de Llucmajor

Un dels locals d'alternació investigats

01/10/2015

La 'Operació Obsesions' de la Guàrdia Civil finalitza amb 30 detinguts que formaven els tres grups delictius sense connexió entre ells / 220.000 € es calcula el total dels diners defraudats a més de 200 víctimes / Registrats 4 locals d'alternació i 3 domicilis


La Guàrdia Civil ha desarticulat 3 grups delictius que es dedicaven a estafar a clients de clubs d'alternació. La recerca es va iniciar fa uns mesos arran de denúncies presentades en relació a cobraments indeguts en les targetes bancàries de les víctimes, el denominador comú en les denúncies eren quatre coneguts locals de cites de la Platja de Palma i S’Arenal de Llucmajor.

En el transcurs de la recerca els agents van comprovar que els autors dels fets actuaven de dues maneres diferents, una vegada que el client estava en el local de cites una noia sostreia la targeta de crèdit i de connivència amb un altre comerç li carregaven en la targeta despeses a través del TPV del comerç en qüestió. Una altra forma amb la qual estafaven era aprofitant que el client es trobés embriac i després d'haver efectuat el pagament d'una consumició, memoritzaven el pin de la targeta i quan estava en el reservat del local en companyia d'una noia, li sostreien la targeta i li carregaven consumicions o serveis que el client no havia efectuat. Més tard la cartera amb la targeta era retornada al client sense que aquest es percatara de l'ocorregut.

En la matinada del dia 1 es va dur a terme la fase final de la 'Operació Obsesions' amb el registre de 4 locals d'alternació (3 en Platja de Palma 1 S’Arenal de Llucmajor), i tres domicilis dels principals ‘capitosts’ de cada grup delictiu (Són Ferriol, S’Arenal i Llucmajor), detenint-se a 30 persones (7 homes i 23 dones) de nacionalitats espanyola, búlgara i romanesa. S'han confiscat 32.000€ així com documentació relacionada amb els mitjans de pagament i diversos aparells electrònics amb els quals realitzaven els càrrecs fraudulents.

En total els investigadors calculen que hi ha més de 200 perjudicats la majoria turistes de nacionalitats alemanya, holandesa, sueca i britànica, de les zones on es troben els locals d'alternació, si bé per experiència en aquest tipus de delictes que alguna víctima no volgués denunciar pogués ser més elevada la quantitat.