La Guàrdia Civil i la Policia Local de Calvià van dur a terme el cap de setmana passat un operatiu especial a Magaluf

26/08/2015

En el dispositiu van intervenir també inspectors del Govern de les Illes Balears / Inspeccionats restaurants, comerços i clubs d'alternació s'han intervingut nombrosos articles potencialment perillosos


Efectius de la Guàrdia Civil i de la Policia Local de Calvià, juntament amb inspectors del Govern, van desenvolupar el cap de setmana passat a Magaluf un dispositiu especial orientat a la prevenció i manteniment de la seguretat ciutadana, així com a la defensa del consumidor.

El dispositiu citat va comptar amb la presència de diferents Unitats de Seguretat Ciutadana dels cossos policials assenyalats, així com de la Policia Judicial, USECIC, Unitat d'Helicòpters, ODAIFI, Patrulla Fiscal i de Fronteres de la Guàrdia Civil. En dita operativa, participava igualment, un component de la Gendarmería Nacional Francesa, integrant del contingent de policies estrangeres incorporades durant aquest estiu al desenvolupament de les patrulles mixtes internacionals activades en el marc del Pla Turisme Segur.

Durant el període d'activació citat, els efectius policials desplegats van intensificar la seva presència i vigilància a les zones de platja en evitació de robatoris i furts, així com a les zones de major afluència de persones com és el cas de Punta Balena, tot això amb inspeccions de locals i restaurants juntament amb inspectors de sanitat i consum del Govern.

  • En total han estat intervinguts 852 articles considerats potencialment perillosos per als usuaris, aixecant-se un total de 42 actes per infracció, així com confiscats 319 productes alimentosos que estaven sent objecte de comercialització ja caducats.
  • Tres restaurants van ser clausurats després de la inspecció d'un total de vuit i procedint-se a l'aixecament 25 actes per infracció.
  • En l'àmbit de la protecció de la seguretat ciutadana, els components del dispositiu denunciaven a tres persones per tinença de drogues i substancies estupefaents per a consum, i es procedia a la detenció d'una persona com a presumpta autora d'un delicte de danys.
  • En l'àmbit de la protecció de la propietat industrial i venda ambulant no autoritzada, es va procedir a la intervenció d'un total de 214 articles presumiblement falsos, estant pendent la imputació d'un total d'11 persones. Per la Policia Local de Calvià s'instruïen un total de 40 actes per venda ambulant.
  • A més dels articles assenyalats les Forces de Seguretat i inspectors del Govern s'han confiscat d'un total de 86 capdavanters làser.
  • 19 clubs de cites van ser objecte d'inspecció llançant un resultat de 37 infraccions denunciades en l'àmbit de la competència municipal i per l'EMUME de la Guàrdia Civil van ser mantingudes 117 entrevistes en matèria de prevenció del tràfic d'éssers humans.

Alguns dels clubs inspeccionats estan igualment relacionats amb les actuacions dutes a terme recentment per la Guàrdia Civil en Magaluf en el marc de la 'Operació DEVON', les víctimes de la qual, un total de 18 persones, turistes estrangers, la majoria de nacionalitat britànica havia presentat denúncia en les oficines del Servei d'Atenció al Turista Estranger (SATE) de Magaluf, on van ser atesos i des d'on la Guàrdia Civil activava l'alerta a les seves Unitats de recerca fent possible la detenció d'un total de 20 persones implicades en els fets investigats en l'operació assenyalada – reintegraments indeguts amb targetes de dèbit o crèdit -.

El referit dispositiu conjunt forma part de l'estratègia comuna que es ve desenvolupant des que en el passat any 2014 es conformarà una Taula de Treball composta per la Delegació del Govern, Ajuntament i Forces de Seguretat orientada a la implementació de mesurades contribuents a la millora de les condicions de seguretat i civisme en el nucli urbà de Magaluf, això amb l'objectiu igualment de millorar els nivells de defensa i protecció al consumidor, fet que donava lloc a la incorporació d'inspectors del Govern.