La Guàrdia Civil deté a 20 integrants d'una xarxa per estafar a turistes a través de targetes de crèdit en locals de cites a Magaluf

18/08/2015

Les principals víctimes solien ser turistes britànics, nòrdics i escandinaus en estat d'embriaguesa / En els registres practicats en la 'Operació DEVON' s'han trobat datàfons, clonadores de targetes, copiadores de PIN, equips d'enregistrament i rebuts de TPV


La Guàrdia Civil, en el marc de la 'Operació DEVON', ha detingut a 20 integrants d'una xarxa (4 homes i 16 dones) dedicada a l'estafa mitjançant targetes de crèdit en locals de cites de la localitat de Magaluf. La quantitat estafada ascendeix a més de 45.000 euros, encara que se sospita que pot ser més elevada, ja que moltes víctimes no han denunciat.

S'han dut a terme dos registres en dos clubs d'alternació propietat del capdavanter de l'organització, un espanyol que respon al nom de León B.A., amb nombrosos antecedents penals per similars delictes i connexions amb altres organitzacions criminals, a més regenta un gimnàs molt conegut a la zona.

Així mateix, s'han practicat dues inspeccions administratives en altres locals d'alternació de la localitat mallorquina.

Les principals víctimes solen ser turistes britànics, nòrdics i escandinaus en estat d'embriaguesa, ja que en aquest estat els resultava més fàcil enganyar-les per obtenir els codis de seguretat de les targetes o per realitzar una sèrie de cobraments consecutius d'elevat import, ja que aquestes persones triguen més temps en percatarse que han estat víctimes d'una estafa. A més, després d'obtenir els esmentats codis clonaven les targetes gràcies a uns clonadores disfressats com datàfon de targetes.


Relacions públiques

D'altra banda, els relacions públiques de tots dos establiments tractaven d'introduir en els locals de forma insistent als potencials clients, que s'ajustaven als perfils esmentats. Per aconseguir-ho, en algunes ocasions, arribaven a fregar la violència física mitjançant agarrones i empentes, fins i tot s'han donat casos en els quals els turistes han arribat a zafarse de males maneres per evitar ser introduïts en els clubs.

En els registres pels agents s'han trobat datáfonos, així com clonadoras de targetes simulades en datáfonos, copiadores de PIN, equips d'enregistrament i rebuts de TPV. La recerca segueix oberta, per la qual cosa no es descarten noves detencions.

En l'operació han participat agents pertanyents a l'Equip Contra el Crim Organitzat de Balears depenent de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, que han comptat amb el suport de l'Àrea de Persones de la UOPJ, USECIC i del Lloc principal de Palmanova de la Zona d'Illes Balears.