El Govern central assenyala a Balears com "l'exemple" i el "model" econòmic que "interessa" per al conjunt de l'economia espanyola

Palmer, al costat de Bauzá, Nadal, Vázquez i la resta d'autoritats

17/04/2015

La delegada Teresa Palmer ha acompanyat aquest matí al director de l'Oficina Econòmica del president del Govern d'Espanya, Álvaro Nadal, en la jornada sobre economia i turisme organitzada per la FEHM a Palma


La delegada del Govern ha acompanyat aquest matí al director de l'Oficina Econòmica del president del Govern, Álvaro Nadal, a la jornada sobre turisme organitzada per la Federació Hotelera de Mallorca (FEHM) a Palma, en la qual Nadal ha ofert una conferència en la qual ha situat a Balears com el "exemple" i el "model" econòmic del que "interessa" per al conjunt de l'economia espanyola, "una economia oberta i competitiva que aprofita les millores en costos".

La jornada Turisme: construint reptes futurs sobre l'èxit present, que s'ha celebrat a l'Hotel Melià Pal·las Atenea de Palma, ha comptat amb la  presència de les principals autoritats polítiques de les Illes, entre elles la presidenta del Parlament, Margalida Durán; la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom; i diversos consellers de l'Executiu autonòmic, a més d'una amplia presència del sector turístic balear. El president del Govern, José Ramón Bauzá, ha clausurat la trobada.

Durant la seva intervenció, Nadal ha assenyalat que els resultats que s'estan aconseguint a Balears són "excepcionals" en comparació de la resta del país i ha mostrat la seva satisfacció per la "bona marxa" de l'economia de l'Arxipèlag. "Encara queda molt per fer" en el procés de recuperació de l'economia espanyola, però Balears "va més ràpid", ha afirmat Nadal, que també ha assenyalat que aquesta Comunitat Autònoma ha explicat durant aquests anys amb un Govern "extraordinari" que ha sabut aplicar les mesures adequades per a la reactivació de l'economia de les Illes.


"Clara recuperació" econòmica

Sobre l'economia espanyola, Nadal ha dit que existeix un "consens ampli" en la societat espanyola en què Espanya està en un procés de "clara recuperació i està sortint de la crisi", alguna cosa que no succeïa fa dos anys. "Espanya sempre ha sortit dels atolladeros i quan ha sortit, ha sortit molt bé, millorant el seu nivell de vida, modernitzant el país i aconseguint una economia més forta internacionalitzada i globalitzada", ha afegit.

"No són les polítiques de ruptura les que fan millorar l'economia, sinó un esforç i un treball constants" acompanyats per les reformes -laboral, financera i energètica- que ha engegat el Govern espanyol per incentivar l'economia.

Per la seva banda, el president Bauzá ha ressaltat que “la col·laboració públic-privada ha estat fonamental en aquesta legislatura i ha demostrat que l'èxit s'aconsegueix amb l'esforç conjunt”. El cap de l'Executiu autonòmic ha precisat que “ara és el moment de seguir avançant i afermar els assoliments obtinguts, amb eines com la Llei del Turisme, el reglament del qual s'ha acordat aquest mateix matí a Consell de Govern”.

Així mateix, el president ha exposat altres iniciatives impulsades durant la legislatura, com el nou Pla Integral de Turisme, que incideix en la creació d'ocupació i suposa una aposta decidida per les noves tecnologies. Per Bauzá, aquestes eines, juntament amb altres normatives turístiques, han permès impulsar “un canvi de model turístic que està en ple procés pel que ja no hi ha volta enrere”, a més de “reactivar el sector i situar al turisme en l'eix de la recuperació econòmica de les Illes Balears”.

Després de repassar les últimes dades d'arribada de turistes, Bauzá ha constatat que “en 2015 s'ha registrat la millor temporada baixa dels últims sis anys” i les dades ens fan encarar el futur amb optimisme.