La Policia Nacional deté a Mallorca a un veterà kosovar especialista en 'butrones'

Un dels *butrones realitzats pel detingut

10/04/2015

El delinqüent és un dels responsables de l'assalt a les oficines d'un grup empresarial de la Illa / La col·laboració amb la Prefectura de Policia de Catalunya, clau en el resultat satisfactori de la recerca


La Policia Nacional ha aconseguit acabar amb la carrera delictiva d'un dels butroneros més veterans de l'hampa europea, un kosovar de 47 anys i la carrera delictiva dels quals es repartia entre Mallorca i Barcelona. Est va ser un dels dos autors de l'assalt a les oficines d'un conegut grup empresarial de primer ordre a la Illa, on es van poder portar més de 350.000 euros en metàl·lic.

Aquest cop, el seu coneixement de la zona, el seu perfeccionament en realitzar-ho, el domini de les eines necessàries que es van arribar a utilitzar, van portar als investigadors a la conclusió que els lladres eren autèntics professionals.

Les perquisicions que van seguir efectius del Grup de Robatoris, els van conduir directament a un grup molt bé organitzat que ja va ser desarticulat en el 2006 a Barcelona després de l'assalt fallit a la casa de la família Tous, on un dels assaltants resulto mort.

Fruit de les col·laboracions amb el grup de Crim Organitzat de la Prefectura Superior de Catalunya, efectius policials van aconseguir situar-se després de la pista de l'ara detingut que, segons sembla, realitzava treballs pel seu compte a la Illa. D'aquesta manera, quan el delinqüent va ser localitzat a la illa de Mallorca i es disposava a abandonar la mateixa en un vehicle d'alta gamma va ser detingut pels agents que li seguien la pista de molt a prop.

Els registres practicats a les ciutats de Barcelona i Palma han donat com resultat la intervenció de nombroses joies que, després d'una adequada anàlisi i seguiment, indicaran la procedència de les mateixes i per tant la participació de l'individu ara capturat en més cops.

El subjecte està reclamat també per les autoritats alemanyes, donada la seva possible implicació en diversos assalts a domicilis i establiments en territori germà.