La Delegació del Govern a Catalunya se suma a la Setmana de l'Administració Oberta 2023

La Delegació del Govern a Catalunya se suma a la Setmana de l'Administració Oberta 2023

17/03/2023

  • L'objectiu és apropar les Administracions Públiques a la ciutadania, basant-se en els principis del Govern Obert
  • El acto central tendrá lugar el lunes 20 en una jornada en la que se abordará el plan ‘La Administración cerca de ti’ y las novedades en extranjería
  •  Les subdelegacions participessin amb jornades de portes obertes, xerrades, exposicions i encontres

Barcelona, 17 de març de 2023.- La seu de la Delegació del Govern a Catalunya i les subdelegacions acolliran diverses activitats que se celebraran, amb motiu d'una nova edició de la Setmana de l'Administració Oberta, del 20 al 24 de març, per establir un diàleg amb la ciutadania i reafirmar el compromís de la institució amb una administració més oberta i pròxima.

El seu objectiu principal és apropar les Administracions Públiques a la ciutadania, basant-se en els principis del Govern Obert: transparència, rendició de comptes, participació ciutadana, integritat pública i col·laboració.

Promoguda pel Govern d'Espanya i coordinada i impulsada per la Direcció general de Governança Pública, amb la col·laboració del Fòrum de Govern Obert, la Setmana de l'Administració Oberta, les activitats de la qual se celebren en tot el territori estatal, està pensada com una iniciativa que cerca reunir en una mateixa setmana jornades de portes obertes i un altre tipus d'esdeveniments en els quals s'oferirà informació sobre què és l'administració perifèrica de l'Estat, la seva actualitat, les seves funcions i les seves perspectives de futur.

El primer acte de la Delegació de Catalunya se celebrarà el dilluns 20 a les 12.00 amb una jornada per donar a conèixer els serveis que presta la institució, posant el focus al Portal de Transparència i en les novetats d'aquest exercici: la presentació del pla ‘L'Administració prop de tu' i les novetats en matèria d'estrangeria; aquest encontre serà l'acte central de la

Setmana de l'Administració Oberta de la Delegació catalana.

El dia 23 es realitzarà una segona jornada per donar a conèixer i desenvolupar les

novetats dels serveis de la Delegació del Govern en frontera (Port i Aeroport de Barcelona) a col·lectius docents i a col·legis professionals (col·legis de metges, veterinaris, duanes, entre uns altres), i a la ciutadania en general. Aquest acte se celebrarà en l'Arxiu de la Corona d'Aragó. En aquesta jornada es destacarà el paper de la Sanitat Exterior en un concepte ampli, a través de les actuacions que es duen a terme en frontera pels inspectors i inspectores veterinaris així com pels enginyers i enginyeres agrònoms, a a més de les actuacions per part dels inspectors i inspectores farmacèutics.

Paral·lelament, el mateix dia en la Delegació del Govern es realitzarà una visita al Palau Montaner, actual seu de la Delegació del Govern a Catalunya. Durant aquesta jornada de portes obertes s'explicarà el Programa de Formació de l'Àrea de Foment de la Delegació (en els sectors universitari i arquitectònic), mitjançant la presentació d'una mostra de treballs, resultat de les pràctiques universitàries.

Concretament, es presentaran els treballs: ‘Les agendes urbanes europea, espanyola i catalana', de Manel Gispert; ‘Els premis de la Nova Bauhaus Europea', de Sergi de Raat i ‘Les Setmanes d'Arquitectura a Espanya', de Ramon Navarro.

Després d'això, es realitzarà una visita al Palau modernista finalitzat per Lluís Domènech i Montaner.

ACTIVITATS EN LES SUBDELEGACIONS

La Subdelegació de Lleida preveu realitzar el dimarts 21 de març un encontre amb les associacions de veïns de diferents barris de la ciutat per donar a conèixer els objectius del pla ‘L'Administració prop de tu'.

Los asistentes participarán también en una visita guiada a diferentes dependencias del edificio de la Subdelegación, catalogado como Bien Cultural de Interés Local desde 2001.

En la Subdelegación de Tarragona, durante la Semana de la Administración Abierta, se podrá visita la exposición ‘L’Ombra del Passat’ de Vicky Roldán.

El dimecres 22, a més, realitzaran un encontre telemàtic amb representants de municipis de menys de 8.000 habitants per explicar-los el pla ‘L'Administració prop teu'.

Girona preveu realitzar xerrades amb cicles formatius d'administració i finances --en l'IES Montilivi de Girona, el dia 20; i en l'IES Vallvera de Salt, el dia 22--; i el dia 23 realitzaran una altra xerrada amb estudiants de dret i economia de la Universitat de Girona (UdG) en la facultat de dret.

Així mateix, en el marc de la Setmana de l'Administració Oberta, la Subdelegació de Girona va obrir les seves portes per a una visita guiada amb ‘Els amics del Museu de Girona' dimecres passat, que va comptar amb la projecció de videos, una xerrada i una ruta explicativa.