La delegada del Govern a Catalunya modera un col·loqui per a posar en valor el lideratge femení en el món empresarial

La delegada del Govern a Catalunya modera un col·loqui per a posar en valor el lideratge femení en el món empresarial

09/03/2023

  • La Delegació del Govern ha acollit aquest dijous una taula rodona que per posar en valor el treball de la dones empresàries i reflexionar sobre els rols de gènere en el terreny professional
  • M. Eugènia GaY subratlla que “és fonamental seguir sumant esforços per aconseguir una igualtat real i efectiva entre homes i dones”

Barcelona, 9 de març de 2023.- La Delegació del Govern a Catalunya ha acollit aquest dijous la taula rodona ‘La dona al món professional: històries d'èxit', que ha comptat amb la participació de quatre dones referents al  món professional.

La delegada del Govern, M. Eugènia Gai, ha moderat un debat juntament amb l'advocada i presidenta de la Comissió Dona i Empresa  PIMEC, María *Teixidor; la CEO de Savills Barcelona, Anna Gener; la presidenta de Guitart *Hotels i Fundació Climent Guitart; Cristina Cabanyes i, la CEO de la Pometa, Laia Rogel. Totes han compartit les seves experiències de lideratge femení i han analitzat els reptes de futur així com les actuacions necessàries per seguir consolidant la participació femenina en la societat actual.

La delegada ha iniciat l'acte destacant el compromís i responsabilitat que està duent a terme el Govern d'Espanya en polítiques d'igualtat per conscienciar i donar impuls a la igualtat de gènere, i ha remarcat que “és fonamental seguir sumant esforços per aconseguir una igualtat real i efectiva entre homes i dones”.

Durant el col·loqui, les participants han explicat la seva experiència en els seus respectius camps i han advertit de la importància d'eliminar les desigualtats per a les noves generacions així com en la necessitat que aquestes tinguin referents.

Així mateix, totes elles han coincidit a destacar les dificultats que s'han trobat per accedir al món professional d'alt nivell en ser aquest un món “molt masculinitzat i amb massa prejudicis”. Han destacat que la maternitat sempre ha estat un punt d'inflexió i que repercuteix en problemes de conciliació, destacant que el 63% del temps d'una dona treballadora ho dedica a tasques no remunerades.

Durant el debat també s'ha posat l'accent en la importància que les empreses tinguin un pla d'igualtat que serveixi com a full de ruta per assegurar la paritat en les estructures empresarials.

Malgrat que les quatre ponents han destacat que “queda molta feina per fer”, també han coincidit que el futur resulta “esperançador”, en què la “missió” és compartida i en què seguiran treballant “de la mà” per aconseguir més oportunitats per a les noves generacions de dones.

L'acte també ha comptat amb la presència del subdelegat de Girona, Albert Bramon; del subdelegat de Lleida, José *Crespín, i d'una àmplia representació de diferents àmbits del món empresarial, la majoria d'elles dones.

Aquest col·loqui s'emmarca en les diferents accions i activitats entorn de/entorn de la igualtat que ha programat la Delegació dins de la seva ‘Setmana Lila' per commemorar el Dia Internacional de la Dona.