Destacat fita en el desenvolupament de les infraestructures a Catalunya

Destacat fita en el desenvolupament de les infraestructures a Catalunya

19/12/2018



La subdelegada del Govern a Barcelona vas agafar a la perforació del túnel del nou accés ferroviari a la T1 de l'Aeroport de Barcelona que connectarà amb l'Estació de Sants en 19 minuts i beneficiarà a entre 7 i 9 milions de viatgers anuals


La subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat García LLovera, ha assistit aquest matí al moment final de  la perforació del túnel per al nou accés ferroviari a la T1 de l'Aeroport de Barcelona-El Prat que connectarà la terminal amb la T2 i l'estació barcelonina de Sants en 19 minuts.

La tuneladora, la més gran que està funcionant actualment a Espanya, ha acabat de perforar el tram subterrani, després de recórrer en vuit mesos una distància de 3.048 metres, dels 4,5 quilòmetres de longitud total, que té la nova infraestructura.

El nou accés ferroviari enllaçarà amb la línia R2 de Rodalies i disposarà a més d'una estació en la terminal T2 --que connectarà amb la L9 de Metre--, la qual cosa permetrà connectar ambdues terminals amb la capital catalana, beneficiant a entre 7 i 9 milions de viatgers a el  any.

La primera fase d'aquest projecte, amb una inversió benvolguda de 305 milions d'euros a càrrec de la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre (Seitt), comprèn l'execució de les obres d'infraestructura del nou accés. La segona fase, en tramitació administrativa, comprèn la superestructura, instal·lacions, arquitectura d'estacions i la connexió amb la línia d'ample convencional Barcelona-Tarragona, amb una inversió benvolguda de 95 milions d'euros.

El Ministeri de Foment situa en 2021, la fase de proves prèvia a l'engegada del servei.