Visita institucional de la delegada del Govern a Mataró

Visita institucional de la delegada del Govern a Mataró

19/10/2018

Teresa Cunillera reivindica la col·laboració amb els ajuntaments: “Els municipis i els seus veïns i veïnes ens tenen al seu costat”


La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha dut a terme aquest divendres una visita institucional a Mataró, on s’ha reunit amb representants municipals i ha visitat diverses localitzacions d’interès de la capital del Maresme. En la seva arribada a Mataró, Teresa Cunillera ha estat rebuda a l’Ajuntament per l’alcalde, David Bote, i ha saludat a membres del govern i a portaveus municipals. Acompanyada d’ells, la delegada del Govern a Catalunya ha signat el Llibre d’Honor i ha agraït la cordialitat rebuda.

Posteriorment, ha mantingut una reunió amb l’alcalde i diversos membres del seu equip per abordar temes d’interès per al municipi i parlar d’assumptes comuns. Teresa Cunillera ha ofert la seva “col·laboració institucional de cara a treballar en benefici dels ciutadans amb lleialtat” i ha subratllat que les portes de la Delegació del Govern a Catalunya estan obertes a tothom: “Els municipis i els seus veïns ens tenen al seu costat”.

A banda de la seva visita a l’Ajuntament, Teresa Cunillera ha volgut conèixer de prop diversos punts d’interès del municipi i ho ha fet acompanyada de l’alcalde. Entre d’altres indrets, ha visitat la Ronda Barceló del municipi, punt estratègic per al futur de la ciutat i per a la mobilitat.

La delegada del Govern a Catalunya ha destacat la tasca que està duent a terme l’equip de govern municipal, amb David Bote al capdavant, i ha assenyalat que els ajuntaments són “peces clau pel benestar de la ciutadania i la convivència”.

Per això, ha afegit que el Govern que representa està “fermament decidit en el treball conjunt des del respecte competencial amb els ajuntaments” per tal d’afrontar els problemes de la ciutadania i garantir-ne la seva solució. Per exemple, ha recordat que el Govern de l’Estat ha impulsat un decret de mesures urgents contra la violència de gènere que busca retornar als ajuntaments les competències i recursos en matèria d’igualtat. En aquest sentit, també ha recordat que el Govern de l’Estat acaba de fer efectiu el pagament a Catalunya de 12,8 milions d’euros per a la lluita contra la violència de gènere i que properament farà un nou pagament destinat als ajuntaments.

Teresa Cunillera ha defensat l’estreta col·laboració de la Delegació del Govern a Catalunya amb els ajuntaments i les entitats locals, i ha assenyalat que en poc temps ja ha dut a terme una vintena de visites institucionals a municipis catalans.