La finalització de la millora dels trams urbans de la N-II exemplifica la col·laboració del Govern d'Espanya i l'Ajuntament de Lleida

La finalització de la millora dels trams urbans de la N-II exemplifica la col·laboració del Govern d'Espanya i l'Ajuntament de Lleida

29/06/2017

La finalització aquest mes de l'últim dels dotze projectes de millora executats des de 2008 sobre els trams de la N-II que creuen el nucli urbà de Lleida exemplifica el valor de la col·laboració entre el Govern d'Espanya i l'Ajuntament de Lleida per millorar la seguretat viària i les condicions de mobilitat dels ciutadans.

Així ho ha indicat avui durant l'obertura al trànsit de l'últim dels trams sobre els quals s'ha actuat (des dels Instituts fins a la rotonda del Restaurant Palermo) la Subdelegada del Govern Inma Manso: "Avui estem davant d'una evidència de com l'entesa entre administracions i el compromís del Govern d'Espanya amb Lleida i els seus veïns milloren la vida de les persones. Amb aquesta transformació que avui s'inaugura, vam completar un projecte que va arrencar fa gairebé deu anys i que ha permès convertir una carretera en un vial urbà gràcies a una inversió de més de 13 milions d'euros. En total, i amb fons estatals, s'han executat 12 projectes de millora que han permès construir noves rotondes que milloren la seguretat a les interseccions, pavimentar i reordenar accessos, disposar nous trams de carril per a bicicletes, optimitzar la connexió de vies fonamentals per a la mobilitat dels lleidatans com la LL11, la N-240 i la pròpia N-II i millorar la senyalització. Els accessos a barris com Busènit, Rufea o la Caparrella s'han millorat també i, des d'avui, tots els lleidatans podem gaudir del resultat d'aquesta col·laboració estreta i eficaç entre dues administracions que van de la mà en favor de la ciutadania ".

Al tram inaugurat avui s'ha invertit prop d'un milió d'euros que ha fet possible la construcció d'una nova rotonda, l'habilitació de nous trams de carril per a bicicletes, la prolongació de la xarxa d'aigua potable i la renovació del drenatge d'aigües superficials i dotar de dos carrils a cada sentit de circulació. A l'obertura, presidida per l'alcalde de Lleida Àngel Ros, han assistit a més de la Subdelegada del Govern, empresaris amb negocis ubicats a la zona en què s'han executat les obres i els presidents de les associacions de veïns de l'àrea.