Enric Millo, als detectius privats: "El vostre sector és Marca Espanya perquè, com a professionals de la seguretat privada, teniu la formació més completa de la Unió Europea"

Enric Millo, als detectius privats: "El vostre sector és Marca Espanya perquè, com a professionals de la seguretat privada, teniu la formació més completa de la Unió Europea"

16/06/2017

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha inaugurat el congrés del Col·legi Oficial de Detectius Privats de Catalunya amb un missatge de suport i reconeixement al sector. "Teniu la formació més completa de la Unió Europea perquè sou els únics professionals d'Europa als quals s'exigeix una carrera universitària i un postgrau en investigació privada per obtenir la llicència", ha recordat Millo, qui ha assenyalat que, precisament per això, "el vostre sector és Marca Espanya".

El delegat del Govern ha repassat les àrees en les quals s'ha especialitzat el sector -blanqueig de capitals, desaparicions, segrestos virtuals, extorsions o amenaces a les marques, herències, fraus, tràfic d'influències, accidents de trànsit i un llarg etcètera- i ha posat l'accent en la importància que els detectius privats han adquirit en la lluita contra la delinqüència en l'àmbit econòmic i empresarial.

"Fa molts anys, més de trenta, que les investigacions corporatives es realitzen per part del detectiu privat i durant tot aquest temps la investigació privada ha demostrat ser molt eficaç per a l'obtenció d'evidències del fet delictiu, grau d'implicació dels infractors i vulnerabilitat dels sistemes de prevenció per a la seva posterior correcció", ha subratllat.

Millo s'ha referit en concret a delictes com la competència deslleial, falsificacions i patents industrials, contraespionatge industrial, investigacions mercantils sobre acords i contractes o aspectes internacionals  de les empreses. Àmbits que conformen un àrea creixent d'especialització per als detectius privats.