Rescatat el tripulant d’un catamarà incendiat 5 milles al SE de Palamós

Velero

24/11/2011

  • La L/S Esperanza l’ha traslladat al port de Sant Feliu de Guíxols amb símptomes d’hipotèrmia

Salvament Marítim, dependent del Ministeri de Foment, ha coordinat aquest matí la recerca del tripulant del catamarà "Nixo One" que va abandonar el seu vaixell en estar incendiat. El tripulant va ser rescatat per l'embarcació de Creu Roja "L / S Esperanza" que el va traslladar al port de Sant Feliu de Guíxols amb símptomes d'hipotèrmia. Allà l'esperava una ambulància que el va traslladar a l'hospital de Palamós.

Salvament Marítim va tenir coneixement de l'emergència a través de la costanera que informava que havia rebut una trucada d'auxili del catamarà "Nixo One". Immediatament, el Centre de Coordinació de Salvament ubicat a Barcelona va coordinar el dispositiu de recerca format per l'helicòpter "Helimer 211", l'embarcació d'intervenció ràpida "Salvamar Sirius" i la llanxa de Creu Roja "L / S Esperança".

Després de la extinció de l'incendi en el catamarà, la "Salvamar Sirius" recollir les restes de l'embarcació, un bot salvavides, una llanxa de fibra i objectes que estaven a la deriva. Així mateix, remolcar la part central del catamarà. Les condicions meteorològiques a la zona eren adverses.