La Subdelegada inaugura al Port de Tarragona el nou Punt d’Inspecció Fronterer (PIF) del Ministeri de Sanitat

La Subdelegada inaugura al Port de Tarragona el nou Punt d’Inspecció Fronterer (PIF) del Ministeri de Sanitat

31/01/2011

Avui dilluns, dia 31 de gener de 2011


Acompanyada del President de l’ Autoritat Portuària, Josep Anton Burgasé

Aquestes noves instal·lacions del PIF inclouen el Punt Designat d’Inspecció (PDI), el Recinte Duaner Habilitat (RDH) i les oficines sanitàries, centralitzant en un mateix lloc tot els serveis que fins ara estaven en diferents dependències.

La inversió ha superat els dos milions d’euros a càrrec de l’Autoritat Portuària de Tarragona
 
 
La Subdelegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, ha inaugurat avui dilluns dia 31 de gener, el nou Punt d’Inspecció Fronterer (PIF) del Ministeri de Sanitat ubicat al Port de Tarragona, acompanyada de President de l’Autoritat Portuària, Josep Anton Burgasé.
 
Aquestes noves instal·lacions del Punt d’Inspecció Fronterer (PIF) inclouen també les del Punt Designat d’Inspecció (PDI), del Recinte Duaner Habilitat (RDH) i les oficines sanitàries, centralitzant en un mateix lloc tot els serveis que fins ara estaven en diferents dependències. La inversió de l’Autoritat Portuària de Tarragona en aquesta obra és de 2 milions d’euros, sense IVA.
 
La superfície total de la parcel·la és de 7.395 metres quadrats i la superfície ocupada per l’edificació és de 1.749,72 metres quadrats, inclosos els 458 metres quadrats de la primera planta destinats a les oficines de Sanitat. Aquestes instal·lacions estan ubicades a l’entrada del moll d’Andalusia al costat del pantalà d’Asesa i proper a la nova terminal de contenidors que explota DP World Tarragona.
 
Amb aquesta infraestructura es tripliquen les instal·lacions destinades a garantir la sanitat animal per a consum humà i no humà i vegetal per a consum humà. Hi haurà un total d’onze portes de descàrrega o molls, repartides per tot l’edifici; així el PIF tindrà 6 molls, el RAH disposarà de 2 molls i el PDI en tindrà tres.
 
El PIF té una tasca preventiva i fiscalitzadora que s’ha de compatibilitzar amb l’agilitat i la fluïdesa. En aquest nou edifici estaran ubicades totes les àrees de la inspecció de les mercaderies que intervenen en el Port pel que fa a la sanitat vegetal i sanitat animal. El PIF serà el cor del Port, els principals tràfics d’importació i exportació depenen que això funcioni, perquè el Port de Tarragona pugui ser el més competitiu possible, satisfer els seus tràfics i atraure’n més.
 
Característiques
 
L’edifici de les Instal·lacions Frontereres de Control Sanitari de Mercaderies (IFCSM) compta amb una planta baixa que esta ocupada per una zona de revisió de camions, una altra per als camions que hagin d’estar en quarantena i diversos aparcaments per a camions i vehicles; cinc al recinte tancat i cinc al recinte exterior. A més, té una zona d’operacions, molls de càrrega i descàrrega, per a productes animals i vegetals, zona de laboratoris, cinc cambres frigorífiques congelats i refrigerats i sis de refrigeració normal. Hi ha una zona de vestidors, accessos de personal exterior, sales de mostres, despatxos, arxiu, sales de comandaments elèctrics i frigorífics i lavabos. A la planta 1ª estan ubicats els despatxos,arxius, sala polivalent i lavabos, a més de despatxos i serveis de sanitat Exterior, Fitosanitari, Sanitat Animal i SOIVRE (Servei Oficial d’Inspecció, vigilància i Regulació de les Exportacions).
 
El PDI, on es manipularan i s’inspeccionaran productes d’origen vegetal de consum humà, té una avantcambra i tres cambres a temperatura ambient i un laboratori independent. El RAH, destinat a la inspecció de productes d’origen no animal de consum humà, compta també amb una avantcambra i dues cambres (de temperatura ambient i altra de doble temperatura)
 
El PIF està dividit en dues parts. En una s’inspeccionen i analitzen els productes d’origen animal de consum no humà i en l’altra, els productes d’origen animal de consum humà. Cadascuna d’aquestes parts disposa de tres molls i zona d’operacions amb avantcambra refrigerada, i dues cambres de congelació i refrigeració, a més de cambra de temperatura ambient. Les cambres tenen una superfície que va dels 22 metres als 35 metres quadrats. Les quatre sales d’inspecció tenen una superfície que va des dels 9 metres als 19 metres quadrats.