El Ministeri de Foment obre la nova passarel•la per a vianants sobre la N-240 a la Zona Educacional de Tarragona

pasarel·la

26/01/2011

Demà dijous dia 27 de gener,


Demà dia 27 de gener, a mig matí, està previst que entri en funcionament la nova passarel·la de la N-240, al punt quilomètric 1,600, terme municipal de la ciutat de Tarragona, ubicada a l’accés a la Zona Educacional. 

 
Aquesta nova estructura elimina el pas de vianants regulat fins ara mitjançant semàfors i comunica tots dos costats de la N-240 per tal de fer possible l'accés per als vianants, des de la Zona Educacional a la zona de parada dels autobusos urbans provinents del barris,  urbanitzacions i poblacions properes a Tarragona.
 
L'execució dels treballs ha estat de 3 mesos i la seva valoració econòmica aproximada és de 589.657,97 € .
 
L’execució d’aquesta passarel·la s’ha realitzat mitjançant una biga prefabricada de formigó armat de 41,70 metres de longitud i de 2,00 metres de pas. La biga es recolza en dos estreps de formigó armat, descansant sobre bases de neoprè i ancorada als estreps per garantir l'absència de moviments.
 
Les rampes i escales s'han realitzat a força de murs de bloc prefabricat de formigó vist, amb acabat rústic de color vermellós, similar al color predominant en l'entorn.
 
Els pendents de les rampes s'han dissenyat ajustant-se a la normativa vigent, amb zones de descans i inclinacions adequades al seu ús.
 
El paviment de les rampes i escales s'ha realitzat en formigó armat imprès, amb un espessor de 15 cm aproximats, amb un ample útil de pas d'1,80 m.
 
A la zona de passarel·la, així com en totes les rampes i escales s'ha col·locat una barana de seguretat d'1,20 metres d'altura en acer pintat, amb passamà d'acer inoxidable.

Es poden consultar imatges i un plànol a la nota de premsa adjunta.