Rosa Aguilar garanteix que la delimitació d'Empuriabrava a Girona no suposarà l'enderrocament d'edificacions

26/01/2011

Al Congrés dels Diputats


La ministra del MARM advoca per al diàleg amb les institucions i els ciutadans en l'aplicació de la Llei de Costes.

La ministra de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí ha advocat pel diàleg amb les institucions i els ciutadans interessats a l'hora d'aplicar la Llei de Costes a Roses, les marines d'Empuriabrava i Santa Margarida, entre d'altres delimitacions del litoral de Girona.

En la seva resposta a la pregunta formulada per Convergència i Unió en relació amb el procés de delimitació iniciat a la costa gironina, Rosa Aguilar ha assenyalat que les actuacions del MARM es porten amb "La màxima cautela" donades les dificultats afegides de l'estructura de la costa de Girona.


 
 
La ministra ha ofert diàleg en el cas de la Urbanització de Santa Margarida de Roses, on el MARM "està treballant al costat de l'alcaldessa, buscant l'acoblament d'un delimitació que procedeix dels anys  60 ". La mateixa col.laboració ha ofert a la Generalitat en el cas de  la Marina de Santa Margarida, per buscar una resposta de consens davant el requeriment previ i els recursos presentats.
"I diàleg també sobre la Marina d'Empuriabrava en la qual, previ informe de l'Advocacia de l'Estat, va ser aprovat el desembre passat el delimitació ", ha explicat la ministra, que ha subratllat que" aquest delimitació es limita a incloure la làmina d'aigua, que de fet ja estava inclosa des que es va atorgar la concessió de 1980 i que, en cap cas, suposarà l'enderrocament de ni una sola edificació ". respecte als drets individuals i col.lectius i la recerca de la millor solució possible dins del marc legal establert ".
En aquest context, Rosa Aguilar ha convidat el grup de Convergència i Unió així com al govern de la Generalitat de Catalunya a un "esforç"
de concertació i cooperació per a l'aplicació de la Llei de Costes i en benefici de l'interès general.
 
El MARM, ha afegit Aguilar, es guia en tots els expedients pel