Comunicat del Ministeri de Cultura en relació al Palau de la Música Catalana

20/01/2011

En relació a les informacions aparegudes referents a la decisió de la Generalitat de Catalunya de sol·licitar la no imputació de persones concretes pel suposat cobrament de comissions il·legals en el cas Palau, el Ministeri de Cultura vol traslladar el seu malestar perquè aquesta iniciativa dels serveis jurídics de la Generalitat s'hagi dut a terme sense la pertinent consulta prèvia a la resta d'òrgans que conformen el Consorci del Palau de la Música Catalana.

Amb aquest fet es trenca per primera vegada el principi fonamental d'actuació unànime mantingut des de la intervenció del Palau al juliol de 2009 entre les institucions que integren el Consorci. Una postura comuna que el Ministeri de Cultura espera recuperar amb les explicacions oportunes que sobre aquest punt del procés judicial es donin en la reunió del Comitè Executiu del Consorci del Palau de la Música Catalana que està previst se celebri dimecres que ve dia 26.
 
El Ministeri de Cultura vol recalcar la seva confiança absoluta en l'acció de la justícia i que els greus fets irregulars esdevinguts en el Palau s'aclareixin i investiguin íntegrament amb la finalitat d'identificar i jutjar a totes les persones que hagin participat en un desfalc d'aquestes dimensions, amb la finalitat de salvaguardar les inversions públiques i les aportacions realitzades per aquesta institució al Palau.
 
Finalment, el Ministeri reitera el seu desig que aquest assumpte no enteli l'aspecte patrimonial, històric i cultural del Palau de la Música Catalana.