Un fuita al pantalà de Repsol provoca una vessament de fuel al mar

Un fuita al pantalà de Repsol provoca una vessament de fuel al mar

09/01/2011

Avui de matinada


A les 09.15 s’ha rebut, a Capitania Marítima, una trucada de Repsol informant d’una fuita de fuel a la línea de descàrrega, estimada en 100 litres, a l’altura de la plataforma 11-Salou. Un cop la línea afectada fora de servei, s’han activat els mitjans necessaris per confinar i recollir el producte vessat a la zona del Pantalà.

En el decurs de les tasques de neteja s’ha divisat una altra taca a l’altura de Cap Salou.

S’està investigant aquesta segona taca per tal determinar si té l’origen en la fuita del pantalà de Repsol.

Aquesta segona taca cobreix irregularment una superfície en una zona de 0.26 Km2 i en una segona zona de 1.98 Km2, del que en resulta un càlcul aproximat d’entre 5m3 i 15m3 en total.

Avui a les 8.30h del matí, operadors del pantalà de Repsol han detectat una fuita en una a la línea de descàrrega, estimada en 100 litres, a l’altura de la plataforma 11-Salou. Repsol ha notificat l’incident a Port Control i a la Capitania Marítima de Tarragona.
 
S’han realitzat tasques d’avaluació i neteja per part d’una embarcació de Salvament Marítim. En el transcurs de les tasques de neteja s’ha divisat una altra taca a l’altura de Cap Salou. Un helicòpter de Salvament marítim ha sobrevolat la zona per a fer un reconeixement i obtenir més dades. D’altra banda s’han recollit mostres de la taca per tal de poder determinar-ne l’origen.
 
Desprès de la inspecció per part de la Embarcació de Salvament Marítim E/S Salvamar Diphda i de l’Helicòpter H/S Helimer 213 de Salvament Marítim dotat amb personal de Capitania Marítima, s’observa que la Taca s’estén en direcció a Cap Salou des del pantalà, amb zones de color verdós i irisacions cobrint irregularment una superfície distribuïda en dues zones; la primera de 0.26 Km2 i la segona de 1.98 Km2, del que en resulta un càlcul aproximat d’entre 5m3 i 15m3 en total (d’entre 5.000 i 15.000 litres).
 
Es mobilitzen en tasques de neteja el buc polivalent B/P Clara Campoamor, el Remolcador Portuari Rómulo, l’embarcació auxiliar Roxega i dos pelicans, així com efectius del Servei Marítim de la Guàrdia Civil, i s’activa l’equip de Seprona, que es sumen al H/S Helimer 213 y E/S Salvamar Diphda.
 
S’està investigant aquesta segona taca per tal de determinar si té l’origen en la fuita del pantalà de Repsol .
 
Donat el risc que aquesta segona taca, amb un volum estimat d’entre 5.000 i 15.000 litres, arribi a la costa  (platges de La Pineda i del Cap de Salou), la Generalitat de Catalunya ha activat, en fase d’alerta, el CAMCAT.