El MARM adjudica per 1,5 milions d'euros les obres de condicionament i urbanització de la zona ocupada per les instal lacions de Devimar (Tarragona)

05/01/2011

Publicat avui al B.O.E.


En l'àrea ocupada actualment pel viver de moluscos Devimar es proposa, després de la seva desmantellament, la creació d'un espai públic ideat com a plaça.

El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM), ha adjudicat, a través de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, les obres de condicionament i urbanització de la zona ocupada per les instal.lacions del viver de moluscos Devimar, situat al terme municipal  de L'Ampolla (Tarragona).

L'empresa adjudicatària ha estat Becsa, per un import de 1.562.192 euros. A l'àrea ocupada actualment pel viver de venda al major de moluscos Devimar es proposa, després de la seva desmantellament, la creació d'un espai públic ideat com a plaça. Aquesta plaça està situada entre l'actual passeig marítim de L'Ampolla i la nova proposta del passeig marítim que comença des del Barranc de Sant Pere i arriba al Club Nàutic. La seva ubicació el dota de característiques de nexe d'unió entre ambdós espais de passeig.

Els objectius principals d'aquesta actuació són establir el tipus d'usos que ha de caracteritzar cada un dels espais que constitueixen el front urbanitzat sobre la platja, distingint les zones de passeig i de parada vianants amb aquelles de bany. A més, pretén definir els elements constructius que hauran de configurar la futura plaça marítima i les diferents àrees, per tal de dotar el conjunt de la zona d'un caràcter estètic i funcional harmònic, alhora que integrat amb l'entorn. Així mateix, el projecte millorarà les connexions amb les zones comunes de l'entorn.

L'actuació inclou la demolició dels elements constructius i dels serveis que es troben dins del domini públic marítim i terrestre, la substitució dels paviments i estructures actuals per altres dissenyats amb un criteri estètic únic, i l'ordenació de l'accés de vianants i d'estar.

En aquest sentit, el projecte es divideix en dues parts principals: d'una banda, el recondicionament de l'àrea actualment ocupada per la instal lació del esmentat viver i, d'altra, l'ampliació de l'espai de pas al costat del pont sobre el barranc de Sant Pere amb la construcció d'una passarel·la metàl.lica.

Aquestes actuacions formen part de la política del Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí per recuperar i millorar el litoral espanyol respectant les característiques mediambientals i paisatgístiques de cada zona i facilitar l'ús i gaudi de la costa a tots els ciutadans.