En el primer mes de funcionament, a la nova Oficina d’Estrangers de Barcelona s’han atès prop de 8.000 persones i s’han realitzat prop de 12.000 tràmits

Oficina Murcia

11/04/2008

  • Els tràmits que més demanda tenen són els de reagrupament familiar i arrelament
  • Per nacionalitats, han estat els marroquins, seguits pels pakistanesos i bolivians, els que més han utilitzat lees noves instal•lacions d’Estrangeria

    Des que el passat 10 de març es va inaugurar la nova Oficina d’Estrangers de Barcelona, ubicada al carrer Múrcia número 42, ja s’han atès de forma individualitzada prop de 8.000 persones. En aquest primer mes de treball, aquesta oficina ha anat incrementant setmana a setmana el nombre de persones ateses arrel de la implantació d’un millor sistema de gestió, que té com un dels seus objectius assolir les 10.000 visites personalitzades al mes. Per aconseguir aquesta xifra es vol potenciar l’horari de tarda de la Oficina d’Estrangers, donat que, per ara, el volum més important de visites es concentra al matí.

    Cal destacar que aquestes noves instal·lacions, més modernes i que conten amb la incorporació de les noves tecnologies, han permès també que en aquest darrer mes s’hagin realitzat prop de 12.000 tràmits. La petició de reagrupament familiar és el tràmit que més es realitza a l’Oficina d’Estrangers de Barcelona, amb un total de 2.977 gestions realitzades. Un altre tràmit que també és molt habitual és la sol·licitud d’arrelament, que aquest primer de funcionament ha comptabilitzat 2.204 peticions.

    Recordem que en les instal·lacions del carrer Múrcia es tramiten també, mitjançant cita prèvia, els expedients i permisos de familiars de comunitaris i d’estudiants, així com altres circumstàncies excepcionals a més de l’arrelament al que abans ens referíem. Actualment, en aquells tràmits amb més demanda (arrelament i reagrupament familiar, com dèiem) aquelles persones que tenen tota la documentació que cal presentar en regla, esperen de mitjana menys d’un mes entre que demanen la cita prèvia i poden finalment realitzar les seves gestions.

    En relació a les nacionalitats de les persones que han passat per l’Oficina d’Estrangers de Barcelona en el seu primer mes de canvi d’ubicació, destaquen en primer lloc els marroquins. També és destacable el nombre de visites que han demanat els immigrants provinents de Pakistan, Bolívia, Equador i la Xina.

    En darrer lloc, i en línia amb la voluntat final de la Subdelegació del Govern a Barcelona d’aconseguir un millor funcionament que porti a reduir els terminis d’actuació i resposta, aquest mes d’abril s’incorporaran a l’Oficina d’Estrangers de Barcelona 21 funcionaris més.