Joan Rangel confirma que s’han produït 13 detencions a Catalunya en una operació contra el terrorisme islamista

16/10/2008

  • Les detencions s’han produït als municipis catalans de Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Vilanova i la Geltrú i Cerdanyola del Vallès
  • El Delegat del Govern recorda que els cossos i forces de seguretat de l’Estat a Catalunya sempre estan en alerta per fer front a qualsevol activitat delictiva

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, ha confirmat en declaracions a COM Ràdio les detencions que s’ha produït aquesta nit a diversos municipis de Barcelona. Rangel ha dit que es tracta d’una operació de la Policia Nacional que ha començat aquesta nit i que ha estat ordenada pel jutge de l’Audiència Nacional Baltasar Garzón, en el marc de la qual s’han realitzat 13 detencions en diversos municipis catalans: 8 a Santa Coloma de Gramenet, 1 a Badalona, 2 a Cerdanyola del Vallès i 2 a Vilanova i la Geltrú.

Sobre la relació d’aquestes detencions amb les produïdes el passat mes de gener en una operació contra el terrorisme islamista, Rangel ha explicat que  les activitats d’aquesta naturalesa hi són arreu del món globalitzat, i per això “els cossos policials han d’estar sempre amb la màxima alerta, com ho estan fent, i han de disposar de la informació adequada per poder actuar a temps, que és el que s’està fent en aquestes operacions”.

Rangel ha deixat clar que no s’ha de relacionar la immigració amb el terrorisme i la delinqüència. “No s’han de barrejar aquestes detencions amb la immigració il•legal. Una cosa és actuar en l’àmbit de la Llei d’Estrangeria, que implica que les persones han de venir a treballar de forma legal i ordenada, i una altra és actuar contra les màfies que s’aprofiten de la necessitat humana i trafiquen amb éssers humans. Un terrorista és un terrorista, tingui el color de la pell que tingui, parli la llengua que parli i sigui del país que sigui”.  El Delegat del Govern a Catalunya ha afegit que és demagògica la criminalització de determinats col•lectius en aquest sentit, i que no ajuda a la convivència ni a la cohesió social.

En relació al desplegament dels Mossos d’Esquadra, que culmina el proper 1 de novembre, Rangel ha dit que “El Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil es convertiran en cossos especialitzats, que tenen una presència importantíssima a Catalunya en determinades comeses, com la lluita contra el terrorisme. Serà normal que apareguin en operacions com aquesta, perquè son la seva competència i les continuaran portant a terme”. Altres competències que seguiran desenvolupant a Catalunya, en coordinació amb els Mossos d’Esquadra, seran les relacionades amb estrangeria, documentació, control de duanes i de fronteres, segons ha explicat Rangel.