La Secretaria General del Mar organitza avui a Barcelona una Jornada de portes obertes a bord del buc "Emma Bardán

06/10/2008

Durant el Congrés Mundial de la Natura de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN)


  • Aquest buc oceanogràfic, que va entrar en servei al 2006, permet obtenir dades precises i fiables per avaluar l'estat del calador nacional i els recursos vius.

La Secretaria General del Mar del Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí organitza avui una Jornada de portes obertes per visitar el buc d'investigació pesquera i oceanogràfica “Emma Bardán”, amb ocasió del Congrés Mundial de la Natura, que organitza a Barcelona la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) en col·laboració amb el MARM.

La iniciativa de l'Administració espanyola busca presentar un dels tres "laboratoris flotants" que conformen la flota de bucs de la Secretaria General del Mar. Els estudis procedents d'aquestes embarcacions aporten una valuosa informació científica en la presa de decisions de la política pesquera i marina nacional, europea i de les organitzacions internacionals de la pesca.

El buc oceanogràfic Emma Bardán, que va entrar en servei al gener de 2006, permet obtenir dades precises i fiables per avaluar l'estat del calador nacional i els recursos viuis, així com per a l'elaboració de cartes de pesca de la plataforma continental espanyola i l'estudi de les reserves marines.