El Secretari General del Mar i la Directora General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, inauguren les obres del passeig marítim de ponent de Cambrils (Tarragona)

03/10/2008

El secretario general del Mar, Juan Carlos Martín Fragueiro i la directora general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, Alicia Paz Antolin, han inaugurat les obres que el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural  Marí, ha dut a terme en el litoral de Cambrils (Tarragona). L'import de les obres realitzades ha estat de 4.632.478 euros.

L'àmbit de projecte va quedar delimitat per les següents zones: al nordeste pel port de Cambrils i al sudoest per la Riera de Riudecanyes, al límit amb el terme municipal de Montroig del Camp.

El passeig marítim projectat té una longitud d'uns 2.500 metres i una amplada variable que va des dels 10 als 11,60 metres. S'ha realizat un passeig per vianants de 4 metres d'amplada i un carril per a bicicletes de 2,50 metres d'ample. Entre el carril-bici i el passeig s'ha fet una separació d'un metre on s'han realizat diverses tipus de plantacions de diferents espècies. A més, s'han intercalat vàrias zonas verdes, tancaments al carril de bicicletes i s'han instal·lat tarimes de fusta, també s'han construït nous accesos a la platja, on s'han instal·lat dutxes i per rentar-se els peus.

Aquest projecte garantitza i completa l'adeqüació mediambiental de la zona i permitrà l'ús tots els ciutadans, amb especial atenció a les persones amb movilitat reduïda ja que els accessos projectats estan adaptats per a persones amb discapacidats físiques. En aquest projecte s'han previst, a més, un traçat nou de la xarxa de sanejament a la zona ponent del municipi  ormat per dos conductes, un de gravetat i un altre de impulsió que discurre pel límit nord de la plataforma del passeo, el projecte també ha incorporat les instal·lacions necessàries d'enllumenat públic, aigüa potable, rec i clavagueram.
S'han realizat dos grans zones verdes en les que es va adoptar la solució de modificar la línia de costa deixant entrar el mar a l'interior. En aquestes zones s'ha desdoblat el traçat del passeig i el carril bicicleta. Les àrees verdes s'utilitzaran com a zones d'estada i lleure o com a parc urbà. La vegetació serà autòctona i resistent al clima.

Estas actuaciones forman parte de la política del Ministerio de Medio Ambiente, y Medio Rural y Marino, para recuperar el litoral español colaborando con las  omunidades autónomas y los ayuntamientos de las zonas afectadas y llevando a cabo las actuaciones necesarias para la mejora de la franja litoral respetando las características medioambientales y paisajísticas de cada zona y facilitando el uso y disfrute de la costa a todos los ciudadanos.