La jornada electoral s'ha iniciat amb “absoluta normalitat” en Illes Balears

Palmer, a la roda de premsa

20/12/2015

L'única incidència s'ha registrat en una de les cinc taules del col·legi Vara del Rey de Sant Antoni de Portmany


L'arrencada de les Eleccions Generals 2015 s'ha desenvolupat amb “absoluta normalitat” en Illes Balears, segons ha avançat al migdia la delegada del Govern, Teresa Palmer.

La delegada ha explicat que “a les 8:55 hores ja s'havien constituït pràcticament el total de les taules electorals”, excepte una de les cinc del col·legi Vara del Rey de Sant Antoni de Portmany, on no s'ha presentat ni el president, ni els vocals i tampoc els seus suplents. A les 9:17 hores s'ha constituït finalment amb les primeres persones que han acudit a votar, com a marca la Llei electoral.

Així mateix, està previst que Cruz Vermella i el 061 desplacin al llarg de la jornada a un centenar de discapacitats per exercir el seu dret a vot: 45 persones per part del 061 des d'hospitals públics (32 a Mallorca i 13 a Eivissa) i 56 persones per part de Creu Vermella des de les seves residències (33 a Mallorca, 16 a Menorca i 7 a Eivissa).

Finalment, Palmer ha recordat que 559 efectius de la Policia Nacional, 770 de la Guàrdia Civil i 438 policies locals de suport formen el dispositiu de seguretat previst perquè la jornada electoral (1.767 agents en total).

“Espero que la jornada transcorri amb absoluta normalitat i tothom pugui exercir lliurement el seu dret a vot, com així està succeint fins al moment”, ha conclòs la delegada del Govern.

El Govern oferirà a les 14:30 el primer avanç de participació i a les 18:30 hores, el segon. Tant aquests com els resultats de les Eleccions Generals podran seguir-se a través de la web www.resultadosgenerales2015.interior.es. El tancament dels col·legis electorals està previst per les 20 hores.