La Guàrdia Civil duu a terme la 2ª fase de la 'Operació Obsessió' en clubs d'alternació

Imatge de l'operació

05/11/2015

S'investigava l'estafa a través de targetes bancàries en clubs d'alternació de S’Arenal i Llucmajor


La Guàrdia Civil en Illes Balears ha dut a terme la 2ª fase de la 'Operació Obsessió' en la qual s'investigava l'estafa a través de targetes bancàries en clubs d'alternació de S’Arenal i Llucmajor.

La recerca es va iniciar fa uns mesos arran de denúncies presentades en relació a cobraments indeguts en les targetes bancàries de les víctimes. El denominador comú en les denúncies eren quatre coneguts locals d'alternació de la Platja de Palma i S’Arenal de Llucmajor.

En la matinada d'avui s'ha dut a terme un total de 5 registres, 3 en domicilis i 2 en locals d'alternació, en les localitats de Palma i Llucmajor dins de la denominada 'Operació Obsessió'. En aquesta fase s'ha detingut a 20 persones, s'han confiscat 14.000 €, així com documentació relacionada amb els mitjans de pagament i diversos aparells electrònics amb els quals es realitzaven els càrrecs fraudulents.

En el transcurs de la recerca els agents van comprovar que els autors dels fets actuaven de dues maneres diferents, una vegada que el client estava en el local d'alternació una noia sostreia la targeta de crèdit i de connivència amb un altre comerç li carregaven en la targeta despeses a través del TPV del comerç en qüestió.

Una altra forma amb la qual estafaven era aprofitant que el client es trobés embriac i després d'haver efectuat el pagament d'una consumició, memoritzaven el pin de la targeta i quan estava en el reservat del local en companyia d'una noia, li sostreien la targeta i li carregaven consumicions o serveis que el client no havia efectuat. Més tard la cartera amb la targeta era retornada al client sense que aquest es percatara de l'ocorregut.

Entre els detinguts es troba el capitost de tres de les organitzacions investigades, que regentava a través de testaferros tres clubs d'alternació de Palma i S’Arenal on es levaban a cap les estafes i explotació sexual de dones.

Amb aquesta intervenció es dóna per finalitzada la 'Operació Obsessió' amb un total de 50 detinguts, la confiscació de 46.000 € i la desarticulació de 4 grups criminals. Als detinguts se'ls imputa els delictes d'estafa, organització criminal, contra el dret dels treballadors i tracta d'éssers humans.

La Guàrdia Civil desmantella tres organitzacions dedicades a estafar a clients de clubs d'alternació de *Platja de Palma i S’Arenal de Llucmajor