Desarticulat un dels clans de narcotraficants més actius de Mallorca en una operació conjunta de la Policia Nacional i Vigilància Duanera

11/06/2015

Prop de 300 agents han participat en l'operatiu desenvolupat al barri de La Soledat a Palma / En total han estat confiscats 20 quilos i més d'1.000 plantes de marihuana, així com han estat arrestades 23 persones, entre elles el líder del clan, que acumulava més de 50 propietats immobiliàries repartides per tota Espanya


Una operació conjunta de la Policia Nacional i Vigilància Duanera (A.I.A.T.) ha permès desarticular un dels clans de narcotraficants més actius de Mallorca. Prop de 300 agents han participat en l'operatiu desenvolupat en la barriada palmesana de La Soledat, en una de les majors operacions contra el tràfic de drogues dutes a terme en els últims temps en Illes Balears.

En total han estat confiscats 20 quilos i més de mil plantes de marihuana, així com han estat arrestades 23 persones, entre elles el líder del clan, que acumulava més de 50 propietats immobiliàries repartides per tota la geografia nacional. Els narcotraficants havien instal·lat micro-càmeres de seguretat per controlar els carrers on traficaven i donar seguretat a l'habitatge del capitost, qui, malgrat residir en un barri humil, gaudia d'ascensor privat, diversos jacuzzis i mobles de luxe.

L'operatiu final ha comptat amb agents especialitzats de la Policia Nacional desplaçats des de la Península. En total s'han practicat 47 registres simultanis en domicilis del clan investigat, en els quals els investigadors s'han confiscat de 20 quilograms de marihuana preparada per a la seva distribució i més d'1.000 plantes d'aquesta substància, 100 papelinas de cocaïna i diversos grams d'haixix, 8 balances electròniques, substància de tall i útils per al narcotràfic, 30.000 euros en metàl·lic, joies, dispositius electrònics, 3 equips informàtics i 5 vehicles d'alta gamma.


Líder condemnat a 15 anys de presó

Entre els 23 arrestats per delictes contra la salut pública, organització criminal i blanqueig de capitals es troba el líder del clan, vell conegut dels agents que ja va ser condemnat a 15 anys de presó per narcotràfic en els anys 90. En l'actualitat el líder residia en un habitatge que, malgrat situar-se en una zona humil, disposava d'un ostentós interior amb ascensor i piscina privats, sofàs i mobles de luxe o jacuzzis en diverses estades. En total, la recerca patrimonial sobre el clan ha relacionat amb les activitats del mateix més de 50 finques i pisos repartits per tota la geografia nacional.


Porta i dos envans

Durant la recerca els agents han trobat diverses micro-càmeres estratègicament situades al carrer per poder controlar els immobles des d'on es distribuïen les substancies estupefaents. Entre altres mesures de seguretat, els narcotraficants també van arribar a aixecar dos envans massissos darrere d'una porta d'accés al domicili principal que havia estat anul·lada.

La recerca, dirigida pel Jutjat d'Instrucció número u i desenvolupada per agents de la UDYCO de la Prefectura Superior de Policia d'Illes Balears amb la col·laboració d'agents de les UIP, Guies Canins especialitzats en cerca de drogues i bitllets de curs legal, GOIT (Grup Operatiu d'Intervenció Tècnica), Brigades Provincials de Policia Judicial, Estrangeria, Policia Científica i Seguretat Ciutadana, al costat de l'Agència Tributària (D.A.V.A).