El delegat del Govern defensa la necessitat de “difondre la cultura de defensa” a Catalunya

El delegat del Govern defensa la necessitat de “difondre la cultura de defensa” a Catalunya

23/04/2024

  • Prieto presenta el llibre ‘Per un tros de terra’ del divulgador d'assumptes de defensa, Yago Rodríguez, juntament amb el youtuber Sergi Gifre



Barcelona, 24 d'abril de 2024.- El delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto, ha defensat la necessitat de “difondre la cultura de defensa” donant a conèixer el treball de les forces armades tal com fa el Ministeri de Defensa perquè “l'exèrcit no és una màquina sense sentit ni consciència, ja que existeix el factor humà” i ha recordat que actualment hi ha “prop de 3.000 efectius destinats en missions internacionals”.

Prieto ho ha dit en la presentació del llibre ‘Per un tros de terra’ del divulgador d'assumptes de defensa, Yago Rodríguez, i durant la xerrada que ha mantingut amb el també youtuber Sergi Gifre en l'acte que s'ha celebrat aquest dimecres en l'Arxiu de la Corona d'Aragó. El delegat ha destacat l'interès que existeix per la geopolítica ja que entre els dos divulgadors agrupen prop de 800.000 seguidors en xarxes socials.

A més, Prieto ha justificat la cultura de defensa a Catalunya, “una comunitat que pensa que l'exèrcit no existeix” i ha lamentat que se li atribueixi una cultura de la guerra quan el que fomenta és “la cultura de la pau”. El delegat ha emfatitzat que “són molts els que arrisquen la seva vida en zones de conflicte per causes humanitàries, la qual cosa cal posar en valor especialment a Catalunya”.

Per part seva, el divulgador Yago Rodríguez ha demanat “un país més ambiciós” perquè “per a millorar cal generar una cultura més favorable a un mateix, una cultura més productiva perquè es generi més riquesa”. Rodríguez també ha apel·lat a “que la societat tingui una relació normal amb els militars” perquè així “Espanya podria tenir un paper més destacat a nivell internacional”.

Finalment, el youtuber Sergi Gifre ha coincidit en la “necessitat de difondre el que són les forces armades i els seus valors, en un moment en què la societat necessita valors com el seny” i ha criticat que la política nacional de defensa depengui del partit que governa.