Més de 40.500 joves de 18 anys han sol·licitat el Bo Cultural Jove a Catalunya

Més de 40.500 joves de 18 anys han sol·licitat el Bo Cultural Jove a Catalunya

03/11/2022

  • Un total de 281.557 joves de 18 anys s'han adherit al programa en tota Espanya; dilluns passat, última dia de sol·licitud, es van registrar més de 15.000 adhesions a nivell nacional.
  • Els beneficiaris del Bo Cultural Jove disposaran ara d'una targeta prepagament amb 400 euros per consumir, durant un any, productes físics, productes digitals i arts escèniques.
  • El Ministeri de Cultura i Esport valora positivament l'interès per la cultura mostrat per una majoria de joves espanyols.
  • També subratlla el rellevant respatller que suposarà per al sector cultural, que es veurà beneficiat amb ingressos addicionals per valor de 112 milions d'euros.
  • De moment, ja s'han adherit al programa 2.500 empreses, algunes de les quals són cadenes comercials.

3 de novembre de 2022 – Un total de 40.520 joves de 18 anys de Catalunya han sol·licitat el Bo Cultural Jove per gaudir de productes i experiències culturals a través d'una targeta prepagament de 400 euros, amb la qual el Govern d'Espanya reforça el seu compromís amb el sector cultural.

En la seva primera edició, el Bo Cultural Jove ha estat sol·licitat per 281.557 joves de tota Espanya que compleixen els 18 anys en 2022. Es tracta del 58,65% de la població benvolguda d'aquesta edat, 480.000 persones, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística. Tots els sol·licitants gaudiran d'una ajuda de 400 euros per invertir en productes culturals.

Dilluns passat, últim dia per a la sol·licitud d'adhesió al programa, es van registrar 15.206 adhesions. Per facilitar el procés en aquestes últimes hores, els empleats de les oficines de Correus van recollir en mà les sol·licituds i, actualment, s'estan bolcant en la plataforma del Bo Cultural Jove, la qual cosa podria augmentar lleugerament les xifres.

Des de l'inici del procés de sol·licitud del Bo Cultural, 225.153 joves van triar la inscripció digital, a través de la pàgina web mentre que 56.404 ho van fer en una oficina de Correus.

A la llum d'aquestes dades, el Ministeri de Cultura i Esport fa un balanç positiu d'aquesta iniciativa pionera, en un doble sentit: d'una banda, mostra l'interès d'un ampli espectre de la població jove espanyola per la cultura, que aquesta iniciativa ajuda a fidelitzar com a públic i consumidor cultural amb vista al futur; i, d'altra banda, ofereix un respatller addicional al sector cultural per recuperar-se de la crisi, amb una inversió que rondarà els 112 milions d'euros. Fins al moment, 2.500 empreses culturals, entre elles diverses cadenes comercials, s'han adherit al programa. Les empreses podran continuar sumant-se al programa sense data límit.

Una vegada concedida l'ajuda, els joves disposaran d'un any per gastar els 400 euros. El Bo Cultural Jove funciona amb una targeta de prepagament que emet Correus i que el beneficiari pot tenir de forma virtual en el seu mòbil o de forma física. En aquest cas, pot recollir-se en qualsevol oficina postal d'Espanya. Amb aquesta targeta es podrà gaudir d'experiències i productes culturals.

El disseny del Bono, dividit en tres trams, afavoreix diversificar la inversió, amb la següent distribució:

- 100 euros per a productes físics, per exemple, llibres, premsa o discos.

- 100 euros per a productes digitals: premsa digital, *podcast, videojocs en línia.

- 200 euros per a arts escèniques: teatre, òpera, cinema, dansa, museus.

Bono Cultural Jove 2023

El Bo Cultural Jove es consolida als Pressupostos Generals de l'Estat 2023. Per tant, el Ministeri de Cultura i Esport ja ha començat a treballar en la segona convocatòria de la iniciativa. Es tindrà en compte, per a això, l'experiència pilot del primer any, de manera que s'optimitzi el sistema de sol·licitud i tramitació.

La següent taula mostra la distribució de sol·licituds del Bo Cultural Jove per províncies a Catalunya:

BONO.pdf