M. Eugènia Gay visita la comarca del Garraf per a comprovar la situació de projectes finançats amb els fons Next Generation

M. Eugènia Gay visita la comarca del Garraf per a comprovar la situació de projectes finançats amb els fons Next Generation

07/11/2022

  •  Gay ha destacat que els Fons Europeus s'han erigit com el projecte de “major integració” de la UE

Barcelona, 7 de novembre de 2022.- La delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, ha realitzat aquest dilluns una visita de caràcter institucional a comarca del Garraf (Barcelona) on s'ha reunit amb representants municipals per conèixer les necessitats específiques dels seus respectius municipis, dels seus plans de futur, per establir vies de col·laboració i per comprovar diversos projectes finançats amb els Fons Next Generation que s'han activat a la comarca.

A primera hora d'el matí, Gay ha visitat la localitat d'Olivella on ha estat rebuda per la seva alcaldessa, Marta *Verdejo. Després de la signatura del llibre d'honor, han mantingut un breu encontre en el qual la delegada ha conegut de primera mà la labor del Consistori per contribuir al creixement d'aquest municipi situat en ple Parc Natural del Garraf i que gaudeix d'un gran patrimoni paisatgístic. Després de l'encontre han efectuat una visita al casc antic i a les urbanitzacions els Pujols i Mas Milà-Cal Milà per conèixer la complexitat que suposa la descentralització urbanística del municipi.

A Sant Pere de Ribes, Maria Eugènia Gay també ha signat el llibre d'honor del municipi, s'ha reunit amb l'alcaldessa, Abigail Garrido, i part de l'equip de govern i ha visitat l'exposició permanent del projecto Can Jove, projecte de desenvolupament urbanístic vinculat al sector soci-sanitari.

En la reunió que la Gay ha mantingut amb membres del govern municipal, ha posat en valor el compromís del Govern amb el món municipal i el desenvolupament que està duent a terme dels fons Next Generation.

Concretament, del projecte del recinte de Can Puig a Sant Pere de Ribes (Barcelona) que ha rebut 1.620.044 del Programa d'Impuls a la Rehabilitació d'edificis Públics per a entitats locals (Pirep) per millorar la seva eficiència energètica.

Després de l'encontre, han realitzat una visita a l'edifici Can Pau Roig que aquesta previst aculli l'institut de robòtica per convertir-ho en un centre de referència en la recerca i suport a la dependència amb l'objectiu d'adequar l'equipament per dotar a la localitat d'espais per a la millora de la situació de persones majors i depenents

En l'empresa AKO, de la mà del seu president, Antoni Caminal, i el seu equip directiu, Gay ha conegut aquest innovador projecte de clúster que han impulsat, al costat de l'Ajuntament de la localitat, i que té com a finalitat  digitalitzar la indústria del fred i reduir el malbaratament alimentari així com les emissions de CO2.

Per concloure la jornada, la prima ha realitzat una visita institucional a l'Ajuntament de Sitges, on s'ha reunit amb l'alcaldessa de la localitat, Aurora Carbonell, i membres del Consistori que ha rebut prop de mig milió d'euros dels Fons Next Generation a través del Pirep per a la rehabilitació de l'Edifici del Patronat.