Maria Eugènia Gay visita Castell-Platja-d’Aro-S’Agaró i Vilafant

Maria Eugènia Gay visita Castell-Platja-d’Aro-S’Agaró i Vilafant

24/10/2022

  • La delegada constata com la col·laboració del Govern de l’Estat “contribueix a favor del restabliment de l’entorn natural i la recuperació del patrimoni cultural”
  • Només en aquests dos municipis la inversió de l’Estat a la província de Girona supera els 1,5 milions d’euros

Girona, 24 d’octubre de 2022.- La delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, acompanyada pel subdelegat del Govern a Girona Albert Bramón, ha visitat avui Castell-Platja d’Aro-S’Agaró i Vilafant i ha constatat com la col·laboració del Govern d’Espanya amb el territori “contribueix, d’una banda, a favor de restitució de l’espai natural i la millora de les condicions turístiques; i d’una altra en benefici de la recuperació del patrimoni històric”. La delegada del Govern ha firmat al llibre d’honor dels dos municipis i ha conegut de primera mà per part dels alcaldes el contingut de les inversions de l’Estat, que només en aquests dos municipis, supera els 1,5 milions d’euros.

A Castell-Platja d'Aro-S'Agaró la delegada ha signat al llibre d'honor del municipi, s'ha reunit amb l'alcalde i part de l'equip de govern i ha visitat el passeig marítim de Platja d'Aro, un espai en el que el govern d'Espanya va invertir 1M€ per arranjar els efectes dels temporal Glòria.

En resposta a l'agraïment per l'esforç del govern d'Espanya, Gay ha recordat el caràcter prioritari que van tenir per a l’Estat tan les operacions per mitigar l'impacte del temporal, com a la necessitat de recuperació, transformació i resiliència i, en especial, a l'adaptació i protecció dels entorns marítims a les noves condicions climàtiques.

La delegada ha visitat també Vilafant, un municipi limítrof amb Figueres que constitueix un exemple de la contribució del Govern de l'Estat en la recuperació del patrimoni cultural.

A Vilafant, el Govern, en el marc de l'1,5% cultural, ha invertit més de 500.000 euros a través d'una subvenció, amb els quals s'ha pogut cloure la darrera fase de la rehabilitació del conjunt de Palol Sabaldòria, que integra una església preromànica, una muralla del segle XI que va aparèixer durant les excavacions paral·leles a la rehabilitació, un edifici fortificat medieval amb una torre de l'homenatge i un mas del segle XVI aixecat amb restes del recinte. La inversió de l’Estat en aquest conjunt s’ha repartit en dues fases, la primera de les quals, en l’exercici 2011-12 a través del Ministeri de Medi Ambient, va permetre consolidar l’edifici principal.