Maria Eugènia Gay visita una oficina de Correus on se sol·licita el Bo Cultural Jove

Maria Eugènia Gay visita una oficina de Correus on se sol·licita el Bo Cultural Jove

20/10/2022

  • Fins avui s'han sol·licitat 25.467 bons a Catalunya
  • El Ministeri de Cultura i Esports ha prorrogat fins al 31 d'octubre el termini per sol·licitar-ho

Barcelona, 20 d'octubre de 2022.- La delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, ha visitat aquest dijous una oficina de Correus a Barcelona per comprovar el nou mecanisme que agilita els tràmits de sol·licitud del Bo Jove Cultural.

Fins avui s'han cursat 25.467 sol·licituds d'aquest bo a Catalunya, amb el qual podran obtenir una targeta, física o virtual, de 400 euros per gastar en tres apartats culturals establerts: béns físics, arts vives i consum digital. Aquesta targeta es podrà utilitzar durant un any natural des de la data de la concessió.

“Es tracta d'una iniciativa que pretén, d'una banda, fomentar la cultura entre els joves i, per un altre, impulsar l'activitat econòmica del sector”, ha expressat la delegada en la visita en la qual ha pogut comprovar el bon funcionament del nou mecanisme, ja que diversos joves l'estaven sol·licitant en aquest moment.

Aquest nou mecanisme de sol·licitud es va activar a principis d'octubre i permet que els joves es puguin descarregar un formulari de la web del bo https://bonoculturajoven.gob.es --en l'opció ‘Sol·licitar bo en Correus'--, emplenar-ho, signar-ho i presentar-ho en una de les 314 oficines de Correus de Catalunya, de les 2.400 que hi ha en el conjunt d'Espanya, juntament amb el DNI o el NIE per obtenir-ho.

Aquest mecanisme està incentivant que els joves sol·licitin la nova ajuda de promoció cultural i en l'última setmana –des de l'11 d'octubre-- s'han comptabilitzat en la comunitat autònoma 6.978 noves sol·licituds.

El Bo Cultural Jove és un dels projectes més ambiciosos del Ministeri de Cultura i Esport: mobilitza 210 milions d'euros. És un projecte per universalitzar l'accés a la cultura, crear nous públics, fomentar el coneixement i el gaudi de la cultura en tota la seva diversitat, i impulsar la recuperació del sector cultural.

S'ha engegat en temps rècord: el 18 de juliol, solament 4 mesos després de la publicació en BOE (23 de març) de les normes reguladores es va obrir el termini per a l'adhesió d'empreses i entitats culturals al Bo Cultural Jove.

Una setmana més tard, el 25 de juliol, es va obrir el termini de sol·licitud per a joves.