La Seguretat Social posa en marxa la seva primera sala de recerca a Barcelona

La Seguretat Social posa en marxa la seva primera sala de recerca a Barcelona

26/05/2021

  • Aquest dimecres ha acudit a la sala el primer investigador que fa ús de l'espai, situat al carrer Indústria de la capital catalana

Barcelona, 26 de maig.- El Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions ha posat en marxa la sala de recerca a Barcelona per a facilitar el treball d'investigadors i acadèmics amb bases de dades i microdades de la Seguretat Social. Aquest dimecres ha acudit a la sala el primer investigador que fa ús d'aquest espai, el professor d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) Sergi Jíménez-Martín. Li han rebut el director provincial de la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS), Andrés Ruano, i diversos representants de la Seguretat Social.

La sala de recerca de Barcelona es troba al carrer Indústria, número 114, planta 6a. L'horari accés és de 9 a 14 hores. Per a poder acudir, s'ha de realitzar una sol·licitud a l'adreça de correu electrònic solicitudes.sala-investigacion@seg-social.es, indicant les dades sol·licitades amb finalitats d'estudi. Les peticions rebran una resposta en la qual s'explicaran les normes de funcionament de la sala i es detallarà la cita per a poder acudir.

Ja estava en marxa, des de finals de 2020, la sala de recerca de Madrid. Per a l'això, la Gerència d'Informàtica de la Seguretat Social (GISS) ha mantingut contactes amb Le Centri d’Access Sécurisè aux Donnèes (Centre d'Accés Segur a les Dades -CASD-), pioner en aquest camp, per a així dissenyar un model d'accés a les dades complet i innovador. També ha establert contacte amb diversos investigadors.
A aquestes sales únicament pot acudir el personal autoritzat, que ha d'accedir sense cap dispositiu electrònic. Se li proporcionaran unes credencials per a accedir al lloc assignat a la sala de recerca, on l'assistent trobarà instruccions detallades. Una vegada realitzat l'anàlisi de les dades a la sala i l'estudi, els resultats de la seva recerca s'enviaran, després de la conformitat dels propietaris de les dades, mitjançant transmissió telemàtica o bé en dispositiu físic.