Catalunya rep 12,8 milions per a la lluita contra la violència de gènere

18/10/2018


El Govern ha fet efectiu aquest dijous el pagament a Catalunya de 12,8 milions d'euros corresponents al Pacte d'Estat contra la violència de gènere.


El Govern ha fet efectiu aquest dijous el pagament a Catalunya de 12,8 milions d'euros corresponents al Pacte d'Estat contra la violència de gènere. De forma excepcional, i atenent al curt període de temps per a l'execució de les mesures, es permet executar els fons en 2019 sense descomptar-se de la quantitat corresponent en aquest exercici.

Segons l'article 86.2, el pagament es realitza per quartes parts en la segona quinzena natural de cada trimestre. Així, una vegada transcorreguts tres trimestres, les comunitats autònomes han rebut avui el 75% dels fons. Els tràmits per al restant 25% ja s'han iniciat.

El crèdit serà destinat al manteniment i millora de les xarxes de recursos i serveis socials d'atenció a les víctimes, en particular a les dones especialment vulnerables; inserció sociolaboral; campanyes de sensibilització i prevenció; protocols de coordinació i col·laboració entre les administracions i institucions competents; establir un sistema d'acompanyament de les dones; reforçar els serveis de suport als menors fills i filles; reforç en els Punts de Trobada Familiar; formació especialitzada en l'àmbit educatiu i de mitjans de comunicació i reforç d'Unitats de Valoració Forense Integral.

Catalunya és la segona comunitat autònoma que rebrà més fons. La distribució del crèdit aprovada en el Conferència Sectorial respon a criteris territorials (insularitat i ciutat fronterera) i poblacionals (percentatge de dones), amb especial atenció a les dones majors de 65 anys i dones amb discapacitat, dones amb treball temporal o en situació de desocupació. Així mateix es tindrà en compte la població rural i la densitat de població.