Enric Millo demana una reunió a l’alcaldessa de Girona per parlar del desenvolupament dels projectes pendents a la ciutat

Enric Millo demana una reunió a l’alcaldessa de Girona per parlar del desenvolupament dels projectes pendents a la ciutat

25/04/2018

El delegat del Govern d’Espanya a Catalunya, Enric Millo, ha anunciat avui que el passat divendres 20 d’abril va enviar una carta a l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, demanant-li una reunió “per parlar del desenvolupament dels projectes pendents a la ciutat, com l’Arxiu Provincial de Girona o d’altres vinculats a l’àmbit ferroviari”. “És una carta carregada de bones intencions, pel que espero que la resposta de l’alcaldessa sigui positiva, perquè si no el que estarà fent és perjudicar l’interès general i el bé comú del conjunt dels veïns i veïnes de la ciutat”, ha afegit lamentant que l’alcaldessa de Girona decidís “fa uns mesos trencar les relacions amb el Govern d’Espanya”.

En aquest sentit, Millo ha assenyalat que “la nostra obligació, tant la seva com la meva, és que la cooperació entre les dues administracions sigui una realitat, i  per això demano a l’alcaldessa que sigui capaç de separar les idees polítiques de les seves responsabilitats com a alcaldessa de tots els gironins i que rectifiqui la seva actitud restablint les relacions amb el Govern d’Espanya per tal d’atendre els projectes que afecten el conjunt dels gironins”, ha afegit.

PRESSUPOSTOS GENERALS DE L’ESTAT PER AL 2018

En roda de premsa a la Subdelegació del Govern a Girona, Enric Millo ha explicat les principals inversions que es desprenen dels  Pressupostos Generals de l’Estat per al 2018 presentats al Congrés dels Diputats, en relació a la província de Girona, i en aquest sentit, Millo ha assegurat que “són una mostra de què Girona continua formant part de les prioritats del Govern d’Espanya”.

Així mateix, Enric Millo ha explicat que “la inversió total prevista en els PGE del 2018 per a la província de Girona és de 156 milions d’euros, dels quals 151,37 milions corresponen a inversions del Grup Foment, 1.817.990 euros corresponen a inversions del Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient, 438.000 euros al Ministeri de l’Interior, 120.000 euros al Ministeri de Cultura, 2 milions d’euros per a la continuació de les obres del Parador d’Aiguablava, i 254.972 euros corresponen a inversions del Ministeri d’Hisenda (INVERSIONS ESPECIFICADES EN L’ARXIU ADJUNT).

ARXIU PROVINCIAL DE GIRONA

En relació a la partida citada anteriorment de 120.000 euros prevista per a l’Arxiu Provincial de Girona, el delegat del Govern a Catalunya ha explicat que “es tracta d’un projecte que actualment està aturat degut a la inacció i la paràlisi de l’Ajuntament de Girona”. “Per tal que tiri endavant l’emplaçament del nou Arxiu és necessari que hi hagi la signatura del conveni entre el Ministeri de Cultura i l’Ajuntament”, ha assenyalat recordant que “el Ministeri va enviar un esborrany de proposta de conveni a l’Ajuntament el passat mes de febrer, però l’alcaldessa no ha donat encara una resposta”. “Aquest fet endarrereix innecessàriament la posada en marxa del projecte, i mentre l’alcaldessa continuï amb aquesta actitud de paràlisi en quant a les relacions amb el Govern d’Espanya, no podrà tirar endavant”, ha lamentat.

PLAÇA DE L’U D’OCTUBRE DE 2017

Per últim, i en relació a la recent inauguració de la Plaça de l’U d’Octubre del 2017 de Girona, en substitució de l’antiga Plaça Constitució, el delegat del Govern a Catalunya ha anunciat que ha demanat un informe jurídic a l’Advocacia de l’Estat sobre el contingut de la placa que s’ha instal·lat a la plaça. “Aquesta placa menteix en l’explicació dels fets, manipula la realitat, genera odi, alimenta la confrontació, aprofundeix encara més en la divisió social que existeix, i trenca la convivència, i això és exactament el contrari al que cal fer en aquests moments”, ha manifestat.

Així mateix, Enric Millo ha recordat que “l’Ajuntament va acordar en el ple, amb els vots em contra de tres de les sis formacions polítiques que el formen, modificar el nom de la plaça, però en cap moment surt d’un acord de ple posar aquest text en una placa a la plaça”. “Volem saber si el contingut de la mateixa s’ajusta a llei o no, i per tant en funció del que estableixi aquest informe decidirem si cal prendre alguna acció legal”, ha afegit.

En aquest sentit el delegat del Govern ha reiterat que “valorem negativament la decisió política de canviar el nom de la plaça, és un error, perquè trenca amb una tradició noble i democràtica com és recordar en un espai de la ciutat els valors de concòrdia, pluralisme, diversitat i convivència, que representa la Constitució Espanyola, aprovada fa 40 anys”, ha conclòs sentenciant que “espero que algun dia un altre alcalde amb major sentit comú recuperi el nom de la Plaça Constitució”.