La Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació posa en marxa a Catalunya els programes “Jornades Empreses en Red” i “NEW”

22/04/2009

Per incrementar la rendibilitat de les pimes a través de les TIC


  • Aquestes iniciatives mostraran a les pimes catalanas les claus per optimitzar la gestió diària a través de solucions tecnològiques TIC i potenciar la seva presència a Internet
  • La sessió del programa Jornades Empreses en Red se celebrarà a Catalunya el proper dimarts 28 d’abril i els empresaris que ho desitgin ja poden inscriure’s en els telèfons 902 012 094 o en www.jornadasempresasenred.es
  • Els programes, emmarcades en el Plan Avanza, estan desenvolupades per la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i per la Societat de la Informació a través de red.es

La Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació, a través de l’entitat pública empresarial red.es, desenvoluparà a Catalunya els nous Programes Jornades Empreses en Red i NEW -Ninguna Empresa sense Web. Aquestes iniciatives s’engloben en un projecte nacional que consisteix en sessions de treball de sensibilització i promoció de l’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) entre pimes, micropimes i autònoms de tota Espanya fins al desembre de 2009. Aquests programes s’emmarquen en la línia d’Economía Digital del Plan Avanza a través del programa marc “Empreses en Red”.
 
Jornades Empreses en Red

És un programa de sensibilització tecnològica en el qual es mostra a les pimes com incrementar la seva rendibilitat, reduir costos i estalviar temps en la seva gestió diària a través de l’aplicació de les TIC. A Barcelona arranca el programa Jornades Empreses en Red el proper dimarts 28 d’abril. Aquestes sessions de treball es realitzaran des de les 12:00 i fins a les 16:00 h. en l’Hotel Silken Diagonal Barcelona (Avda Diagonal, 205).

Els empresaris que ho desitgin ja poden inscriure’s per participar a través de la pàgina web www.jornadasempresasenred.es i del telèfon 902 012 094. El programa “Jornades Empreses en Red” compta amb la participació del BBVA, Hewlett-Packard, ICG, Intel, Orange, la Asociación de Jóvenes Empresarios (AJE) i Servipyme com empreses col·laboradores.

NEW

L’objectiu d’aquest programa es facilitar l’adquisició de serveis d’Internet a les pimes catalanes. En www.programa-new.es o en el telèfon 900 22 33 22, ja es pot contractar el paquet de serveis de presència a Internet que més s’adapti a les necessitats de cada negoci des de 60 € a l’any. També s’organitzen tallers presencials de formació tecnológica on s’aborden les claus per a crear una pàgina web i es pot allotjar un espai corporatiu en la red. Les sessions del programa NEW es celebraran en les quatre províncies catalanes entre els mesos de maig I juny de 2009.

NEW compta amb la col·laboració de 20 empreses nacionals i locals líders en el sector de la tecnologia de la informació, que ofereixen preus especials dels seus serveis a Internet per aquest pla.

Sobre el Plan Avanza

El Plan Avanza, aprobat pel Consell de Ministres del 4 de novembre de 2005, s’emmarca en els eixos estratègics del Programa Nacional de Reformes dissenyat pel Govern per tal de complir amb l’Estratègia de Lisboa de l’any 2000, també coneguda com Agenda de Lisboa o Procés de Lisboa. És un pla de desenvolupament de la Unió Europea que té com a objectiu convertir el mercat comú en l’economia més competitiva i dinàmica del món. En concret, el Plan Avanza s’integra en l’eix estratègic d’impuls a l’I+D+I que ha posat en marxa el Govern a través de Programa Ingenio 2010.

El Plan Avanza s’orienta a aconseguir l’adecuada utilització de les TIC per contribuir  l’èxit d’un model de crexement econòmic basat en l’increment de la competitivitat i la productivitat, la promoció de la igualtat social i regional i la millora del benestar i la qualitat de vida dels ciutadans.

Sobre red.es

Red.es és l’entitat pública empresarial adscrita a la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç (MITiC), encarregada d’executar determinats projectes per l’impuls de la Societat de la Informació interactuant amb comunitats autònomes, diputacions, entitats locals i el sector privat en matèria de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).