Beatriz Corredor anuncia una inversió de 23 milions d’euros aquest any per millorar l’entorn i els habitatges de 20 barris de la província de Barcelona

Beatriz Corredor anuncia una inversió de 23 milions d’euros aquest any per millorar l’entorn i els habitatges de 20 barris de la província de Barcelona

21/04/2009

La ministra de Vivenda visita les obres de Trinitat Nova i Sants-Badal


  • El Ministeri ha destinat ja 61 milions a la remodelació dels barris de la província
  • El Pla Estatal de Vivenda i Rehabilitació 2009-2012 beneficiarà a més de 100.000 famílies a Catalunya amb una inversió de 1.265  milions d’euros
La ministra de Vivenda, Beatriz Corredor, ha anunciat avui una inversió per a aquest any de 23,2 milions d'euros per a la millora i renovació dels habitatges i l'entorn de 20 barris de la província de Barcelona. La titular del Ministeri ha visitat les obres de dos dels barris que sortiran beneficiats i en els que ja ve actuant: l'Àrea de Remodelació Trinitat Nova i de l'Àrea Especial de Rehabilitació Integral de Sants-Badal, totes dues a la ciutat de Barcelona.

L'aportació estatal d'aquest any donarà continuïtat a la rehabilitació de barris com el de Sants-Badal, que l'any passat va rebre un milió d'euros i en el que el Ministeri invertirà aquest any altres quatre milions. També prosseguiran els treballs de Turó de la Peira, Via Trajana, Polvorí, Besòs, Trinitat Nova i Governador, a Barcelona; Can Gambas a Sabadell; Sal i Pota de Súria, Sant Roc, de Badalona; Creu Vermella-Vallparda, en Hospitalet de Llobregat; San Cosme, al Prat de Llobregat; Valentí Escalis, a Santa Coloma de Gramenet; i els Pisos García, a Manlleu. El Ministeri destinarà 10,2 milions d'euros als mateixos.

A això se sumen els quatre milions d'euros que el Ministeri utilitzarà en la rehabilitació dels barris de Gornal, San Josep, Santa Eulalia i la Torrassa d'Hospitalet de Llobregat. L'any passat, aquests barris ja van rebre per part del Ministeri un milió d'euros. Així mateix, a la rehabilitació integral del Carmel aniran aquest any tres milions d'euros.

A més, el Ministeri d'Habitatge finançarà amb dos milions d'euros la rehabilitació dels barris enquadrats en el nucli històric de Vic.

Des de la seva creació en 2004, el Ministeri ha destinat 61,3 milions d'euros a la renovació i rehabilitació de diversos barris de la província de Barcelona. La seva aportació ha suposat el 40,8% del cost total de les obres. A més, el Ministeri finança dins del PEV 2005-2008 nou Àrees de Rehabilitació IntegraI a Barcelona capital, dues àrees de rehabilitació a la resta de la província i una actuació de renovació urbana. Les esmentades actuacions afecten un total de 7.092 habitatges, i suposen una aportació ministerial total compromesa de 33, 6 milions d'euros.

Pla Estatal d'Habitatge i Rehabilitació 2009-2012: més famílies de Catalunya protegides
Beatriz Corredor ha destacat que “el Ministeri segueix treballant al servei dels catalans i ho fa dissenyant una política d'habitatge adaptada a les característiques i necessitats de Catalunya” amb un clar objectiu, aconseguir “més ciutadans protegits i generar més llocs de treball a través d'una major inversió pública en les actuacions que tenen més impacte en l'ocupació, com la construcció d'habitatge protegit i la rehabilitació”.

La ministra ha recordat que Catalunya rebrà 1.265 milions d'euros a través del Pla Estatal d'Habitatge i Rehabilitació 2009-2012 (PEVR) per facilitar l'accés a una llar o millorar el que ja tenen a 101.009 famílies catalanes. Si es compara amb el Pla Estatal d'Habitatge 2005-2008, això suposa que els recursos financers destinats a Catalunya creixen un 47% i que el nombre de ciutadans beneficiats pel nou Pla en aquesta Comunitat Autònoma augmenta un 41%.

La rehabilitació i l'habitatge protegit reben un extraordinari impuls en el PEVR. Així, el 40,1% de les actuacions que es desenvolupin a Catalunya en el marc del nou Pla seran de construcció d'habitatge protegit, en compra, lloguer o lloguer amb opció de compra, arribant a 40.572 famílies catalanes; i el 40,5% seran de renovació d'entorns urbans i de rehabilitació, ja sigui integral o energètica -en la que s'estan incloses les ajudes Renovi-. Aquestes actuacions beneficiaran a 40.937 llars. “Això significa –ha dit la ministra- que milers de famílies catalanes percebran ajudes directes de l'Estat per accedir a la propietat del seu habitatge, per al pagament de la renda del seu lloguer; podran rebre fins a 6.500 euros per a la rehabilitació del seu habitatge i milers de persones trobaran una ocupació gràcies a la construcció d'habitatge protegit i la rehabilitació”.

Però a més, haurà més ciutadans que podran millorar la seva llar fora del PEVR gràcies al fons estatal de 110 milions d'euros del Pla E, destinat a actuacions de rehabilitació i renovació urbana que hauran de començar abans del 15 d'octubre. Barcelona i la seva àrea metropolitana van a rebre 12,47 milions d'euros per rehabilitar prop de 8.000 habitatges. A Catalunya es destinen més de 19 milions d'euros d'aquest fons per rehabilitar els habitatges d'11.522 famílies. El Ministeri efectuarà aquesta setmana l'ingrés de la meitat d'aquesta quantia a la Generalitat de Catalunya.

Fotos