Beatriz Corredor anuncia que la nova normativa contra el soroll triplicarà l’aïllament acústics a les llars

20/04/2009

La ministra de Vivenda inaugura la XVI edició de Construmat


  • El nou Document Bàsic de Protecció davant el Soroll serà d’aplicació obligatòria a partir del 24 d’abril i suposa l’entrada en vigor plena del Codi Tècnic d’Edificació 
  • La ministra anima a les empreses de la construcció a integrar la innovació, l’eficiència energètica i les noves tecnologies per incorporar el sector al nou model de creixement i recuperar el seu potencial d’ocupació

La ministra de Vivenda, Beatriz Corredor, ha anunciat avui que l'aplicació obligatòria del nou Document Bàsic de Protecció davant del Soroll, a partir del dia 24 d'abril, triplicarà l'exigència d'aïllament acústic a les llars.

Durant la inauguració de la XVI edició del Saló Internacional de la Construcció Construmat 2009, Beatriz Corredor ha destacat que “aquesta nova normativa significarà per als ciutadans deixar d'escoltar els taconeos del veí de dalt, la televisió del pis del costat, les sirenes i els clàxons dels cotxes del carrer o l'ascensor pujant i baixant. Significa, per tant, una millor qualitat de vida”.

Les innovacions i millores que s'han introduït en el nou text reglamentari, que substitueix a la normativa de 1988, són notòries. En el soroll aeri, que és el que suposa sentir, per exemple, les veus del pis contigu, s'augmenta l'exigència d'aïllament de 42 a 50 decibels. En relació amb els impactes es redueix el soroll percebut entre habitatges de 88 a 65 db.

La ministra ha explicat que “la nova normativa introdueix dos canvis fonamentals. El nivell de soroll no es mesurarà, d'ara endavant, en laboratori sinó in situ, en el propi habitatge; i les exigències d'insonorització davant del soroll exterior dependran de la zona en la qual s'ubiqui la casa per garantir els mateixos nivells de silenci a tots els ciutadans”.

L'aplicació obligatòria d'aquesta normativa suposa l'entrada en vigor de manera completa i definitiva del Codi Tècnic de l'Edificació.

La necessària reconversió del sector de la construcció

En la seva intervenció, la ministra ha assegurat que “davant la crisi, és erroni tancar-se en les casernes d'hivern, en la confiança que el temporal amainarà i tot tornarà a ser com abans. El plantejament no ha de ser com sobreviure a la crisi, sinó com sortir reforçat per a la qual cosa cal fer-li front identificant les oportunitats que ofereix i adaptant-se a les exigències que imposarà l'imprescindible canvi de model que la nostra economia ha d'afrontar”.

Beatriz Corredor ha situat les oportunitats per a la construcció en l'habitatge protegit, la rehabilitació i l'obra civil mentre que l'adaptació passa per la innovació i l'eficiència energètica; per la sostenibilitat i les noves tecnologies. “Les empreses, tant constructores com auxiliars, que en aquests moments apostin per la modernització seran les que es trobin en millor posició per encarar la nova etapa”.

La ministra ha animat a les empreses del sector que “confiïn en la rehabilitació, en especial l'energètica, i que segueixin lluitant per acompanyar la necessària reconversió del sector que va a sortir reforçat de la greu crisi actual i va a recuperar el fort potencial d'ocupació que sempre ha tingut”.