Catalunya rebrà del MARM més de 53 milions d'euros per a programes agrícoles, ramaders, agroalimentaris i de desenvolupament rural

20/04/2009

A la Conferència Sectorial d'Agricultura i Desenvolupament Rural, celebrada a Burgos


  • Amb aquests fons es finançaran, entre d'altres, la lluita i prevenció contra les plagues, el foment d'agrupacions fitosanitàries, així com la millora de la qualitat de la llet de boví, oví i caprí i el control del rendiment lleter.

La Ministra Elena Espinosa ha presidit avui a Burgos la Conferència Sectorial d'Agricultura i Desenvolupament Rural, a la qual han assistit els Consellers del ram de les Comunitats Autònomes. En aquest marc s'ha acordat la territorialització de fons per a programes agrícoles, ramaders agroalimentaris i de desenvolupament rural dels quals la Comunitat Autònoma de Catalunya percebrà 53.462.537 euros.

D'ells 34.471.792 euros es corresponen a les línies Desenvolupament Sostenible del Medi Rural, 6.345.413 per als programes agrícoles, 3.750.262 per als ramaders i 8.895.070 per al foment de la industrialització agroalimentària.

DESENVOLUPAMENT RURAL

La partida de 34.471.792 euros per a Catalunya de la Direcció General de Desenvolupament Sostenible del Medi Rural s'aplicarà per als Programes de Desenvolupament Rural del període 2007-2013 en els diversos eixos contemplats. L'eix 1, està destinat, entre d'altres, a activitats dirigides a la modernització de les explotacions, a joves pagesos i al cessament anticipat, l'eix 2 per a mesures agroambientals, l'eix 3 per a la millora de la qualitat de vida de les zones rurals i la diversificació de l'economia rural i l'eix 4 per a l'aplicació de la metodologia LEADER.

PROGRAMES AGRÍCOLES

En aquest capítol, Catalunya percebrà més de 6'3 milions. D'aquesta quantitat, més de 2.190.000 milions es destinaran a la promoció de noves tecnologies, renovació i racionalització de l'ús dels mitjans de producció. Així mateix Catalunya rebrà partides per a la prevenció i lluita contra les plagues i foment d'agrupacions fitosanitàries.

PROGRAMES RAMADERS

Dins del capítol de programes ramaders, Catalunya rebrà del MARM 3.750.262 euros. D'aquesta quantitat, 1.117.258 euros es corresponen a la prima nacional complementària a la vaca nodrissa. Així mateix, Catalunya percebrà 1.244.613 euros per a programes estatals de control i erradicació de les EETs i altres malalties dels animals, que inclouen les indemnitzacions per sacrifici obligatori després del diagnòstic de la tuberculosi bovina, la brucel•losi ovina i caprina, les EET llengua blava, salmonel•losis i malalties de porcí.

INDÚSTRIES AGROALIMENTÀRIES

Dins d'aquest capítol Catalunya rebrà del MARM 8.895.070 procedents del Fons Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), d'acord amb la línia destinada al foment de la industrialització agroalimentària, i concretament per al cofinançament de la Mesura 413 “Competitivitat de la indústria agroalimentària i qualitat alimentària”.