Foment licita les obres per remodelar les vies i les andanes de l'estació ferroviària de Vila-Seca, a Tarragona

17/04/2009

Amb aquesta actuació es millorarà l'accessibilitat per a persones de mobilitat reduïda


  • El pressupost de licitació puja a de 2,95 M€
  • Les obres formen part de les actuacions que està portant a terme el Ministeri per a la  Connexió del Corredor Mediterrània amb la L.A.V. Madrid-Barcelona i amb la línia convencional Reus-Tarragona

El Ministeri de Foment ha licitat avui, amb la seva publicació en el Butlletí Oficial de l'Estat, les obres per portar a terme la remodelació de les vies i andanes de l'Estació de Vila-Seca, a Tarragona. El pressupost total de licitació puja a 2.953.745,17 euros.

L'objecte d'aquesta actuació és modernitzar i adequar l'estació de Vila-Seca al nou marc d'explotació, remodelant les vies i andanes i dotant-la de l'accessibilitat necessària per a persones de mobilitat reduïda.

Actualment està configurada com un baixador de manera que només passen per ella dues vies generals, prestant servei als viatgers únicament una andana central que està situat entre totes dues. A més existeixen dues andanes laterals que no presten servei al no existir vies d'apartat

Les obres que ara es liciten s'emmarquen dins de les actuacions que està portant a terme el Ministeri per a l'enllaç del Corredor Mediterrània d'Alta Velocitat amb la Línia d'Alta Velocitat Madrid-Barcelona i amb l'actual línia Reus-Tarragona, mitjançant sengles ramals de connexió. L'enllaç amb aquesta última línia permetrà la connexió de la ciutat de Tarragona, tant amb el Corredor Mediterrània, com amb la Línia d'Alta Velocitat Madrid-Barcelona.

Actualment estan en execució les obres de la plataforma ferroviària de tot el trajecte entre Vandellòs i la LAV Madrid-Barcelona. La plataforma ja està acabada en el tram més pròxim a Vandellòs. Durant aquest any està previst licitar les obres de via i electrificació, així com les de la nova estació situada al costat de l'aeroport.

Característiques Tècniques

Les obres consisteixen en la modificació de les vies existents, la construcció de noves andanes i la construcció d'un nou pas inferior entre ells, així com les modificacions a realitzar en les instal·lacions d'electrificació i instal·lacions de seguretat i comunicacions com a conseqüència de les obres.

En la seva nova configuració, l'estació comptarà amb dues vies generals a les quals prestaran servei dues andanes laterals comunicades mitjançant un pas inferior dotat d'ascensors i escales.

L'estructura projectada per al pas inferior de vianants entre andanes pot dividir-se en tres parts:

• Pas inferior
• Escales d'accés
• Ascensors d'accés, situats un en cada andana previst

En les obres a executar s'inclouen a més tant les mesures correctores per a la integració ambiental de l'obra, com la reposició dels serveis afectats, així com totes les situacions provisionals necessàries per mantenir el trànsit ferroviari durant l'execució de les obres.