El Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç fomenta el turisme industrial a Catalunya amb prop de 500.000 euros

16/04/2009

  • Avui s’inaugura l’estand de la XATIC al Saló Internacional de Turisme de Catalunya, que comptarà amb la presència de la Directora General de Plans Turístics del Ministeri  
Aquesta tarda s’inaugura, a les 16.30h, l’estand de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) al Saló Internacional de Turisme de Catalunya. La Directora General de Plans Turístics, Carmen Barroso, hi assistirà acompanyada pel Cap de l’Àrea d’Indústria i Energia de la Delegació del Govern a Catalunya, Lluís Terradas i Miarnau.
 
Conveni de promoció del turisme industrial a Catalunya
 
El Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, el Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya i l’Associació de Municipis de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) van signar al 2006 un conveni que preveu el desenvolupament d’un pla de dinamització del producte turístic industrial de Catalunya per tal de fomentar aquesta pràctica turística.
 
Aquest acord, que és vigent fins el 10 de gener de 2010, està dotat amb un pressupost de 1.494.164 euros, dels quals el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç n’aporta una tercera part, a través de la Secretaria d’Estat de Turisme. Des de la Generalitat i la XATIC s’aporten les dues terceres parts restants, tal i com preveu el conveni.
 
Les activitats que s’han finançat gràcies a aquest acord es divideixen en anualitats. La primera estava dotada amb un pressupost de 523.890; la segona va permetre desenvolupar projectes per valor de 536.000 euros; i la tercera, actualment en execució, té un pressupost de 434.274 euros.
 
A continuació detallem els projectes específics més importants de foment del turisme industrial que s’han finançat gràcies a aquest conveni, tot indicant-hi l’anualitat a la qual pertanyen:
 
 
Projecte
Anualitat
Habilitació de les mines de Cercs
Primera
Activitats de promoció, estudis i projectes de recuperació dels recursos turístics de Castellar de n’Hug
Primera
Activitats de promoció, estudis i projectes de recuperació dels recursos turístics de Castelló d’Empúries
Primera
Senyalització de la ruta de la Farga (Ripoll)
Segona
Ruta per la Igualada Industrial
Segona
Millora de l’exposició audiovisual del Museu de la Colònia Sedó (Esparreguera)
Segona
Creació d’un itinerari per les galeries del Museu del Ciment (Castellar de n’Hug)
Segona
Rutes de turisme industrial i modernisme a Terrassa
Segona
Promoció del Molí de Capellades
Tercera
Ruta de la pell a Igualada
Tercera
Millora del museu del ciment a Castellar de n’Hug
Tercera
Ruta del turisme industrial a Manresa
Tercera
Ruta de la indústria surera a Palafrugell
Tercera