Salvament Marítim remolca el Superfast Galicia al port de Tarragona

29/12/2008

El dia 28 de desembre de 2008,


  • El Superfast Galicia atracat en seguretat a Tarragona

El buc Superfast Galicia de la naviliera Acciona-Trasmediterranea, que va patir un incendi i va quedar a la deriva el proppassat dia 26 a l’altura de Palamós, ha quedat atracat en seguretat al Port de Tarragona.

Els helicòpters de Salvament Marítim Helimer 201 i Helimer 205 amb base a Reus i València, van intentar repetidament el rescat dels tripulants accidentats i dels tripulants no essencials, el que fou impossible donades les fortes ràfegues de vent que posaven en risc las pròpies aeronaus.
 
El buc a la deriva fou remolcat cap a Barcelona pel buc de Salvament Marítim Punta Mayor, que assistit per remolcadors del servei portuari de Barcelona va intentar el seu refugi en tal port, les dures condicions meteorològiques ho van  impedir raó per la qual el Remolcador de Salvament Marítim Clara Campoamor, que es va desplaçar en ajut dels anteriors, l’allunyà de la costa conduint-lo fins a Tarragona on aprofitant una finestra de millora climatològica ha estat atracat.

La Subdelegada del Govern assabentada de la complexitat de l’operació va assistir ahir a la maniobra d’atracament i es va interessar per l’estat de la tripulació, que es troba descansant a un hotel de la ciutat.

La Subdelegada del Govern visitarà el remolcador de Salvament Marítim Clara Campoamor, abans de que salpi avui cap a la seva base.