Foment adjudica la rehabilitació del ferm al tram Arenys de Mar-Tordera de la N-II, a Barcelona

14/01/2008

Amb aquesta actuació augmenta la seguretat vial


  • El pressupost d’adjudicació puja a 6,84 M€
     

El Ministeri de Foment ha adjudicat a l’empresa Cyopsa-Sisocia, S.A. el contracte de les obres de rehabilitació del ferm en el tram Arenys de Mar-Tordera de la carretera N-II, a la província de Barcelona. El pressupost d’adjudicació puja a 6.845.845 euros.

Característiques Tècniques:

o Rehabilitació superficial mitjançant regularització en aquelles zones on el ferm no està deteriorat estructuralment.

o Fressat i posterior fressat en zones amb deteriorament superficial o esgotament estructural que afecti a les capes del ferm però no a l’explanada.

o Demolició i excavació de 80 cm per sota de la rasant de coronació d’explanada omplint amb capes granulars de zahorra artificial, m.b.c. i els recs d’imbricació i adherència necessaris, en els casos en els que existeixin blandons o esgotament estructural de l’explanada amb importants deformacions.

o Actuacions puntuals, cunetes i col•lectors amb les seves corresponents arquetes i boquilles, per subsanar els problemes de drenatge existents que provoquen bassals en cas de fortes pluges.

o Desmontat de les juntes de dilatació dels ponts en els p.k. 660+900, 656+800 y 681+800 que resultin afectades per la crescuda del ferm. Un cop  reparat el ferm, s’instal·laran juntes nuevas de varis tipus.

o Desmuntatge de 19.112 m de barrera, muntatge de 6.688 m de barrera recuperada i instal·lació de 10.932 m de nova barrera bionda amb els constes tubulars que fixa la normativa en carretera convencional.

o Adequació a normativa del gálibo de la banderola del p.k. 655+750 i del pòrtic del p.k. 678+800.

L’obra finalitza amb la reposició en les condiciones actuals de les marques vials reflexives afectades total o parcialment per la rehabilitació del ferm amb pintura acrílica i termoplàstica en marques de 10, 15 y 30 cm d’amplada i amb pintura plàstica de dos components en fred en inscripcions, línies de detenció, passos de zebra, fletxes, etc.