L’Oficina de la Dona del Consell d’Eivissa rep el reconeixement Meninas 2023 de la Direcció Insular de l’AGE

L’Oficina de la Dona del Consell d’Eivissa rep el reconeixement Meninas 2023 de la Direcció Insular de l’AGE

27/11/2023

L’Oficina de la Dona del Consell d’Eivissa rep el reconeixement Meninas 2023 de la Direcció Insular de l’AGE

L’entitat, creada el setembre de 1997, va ser pionera en la lluita contra la violència de gènere i una de les primeres en implementar programes d’atenció especialitzada, que amb els anys ha consolidat com serveis propis


L’Oficina de la Dona del Consell Insular d’Eivissa ha rebut aquest dilluns el reconeixement Meninas 2023 de la Direcció Insular de la Administració General de l’Estat (AGE) a Eivissa i Formentera, per la seva feina contra la violència de gènere. El director insular de l’AGE a Eivissa i Formentera, Enrique Sánchez Navarrete, ha entregat la distinció, que s’atorga amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, celebrat el passat dissabte, 25 de novembre.

Aquests reconeixements, de caràcter honorífic -i que a Eivissa i Formentera s’entreguen des de 2020- es concedeixen a persones, col·lectius, entitats i institucions destacades en la prevenció i la lluita contra la violència masclista i en l’atenció, assistència, protecció i recuperació de les víctimes.

Creada l’any 1997, l’Oficina de la Dona del Consell Insular d’Eivissa va ser una de les primeres en posar-se en marxa a tot el país i contribuí a establir les bases de la Llei integral contra la Violència de Gènere, que es va aprovar el 2004 a Espanya. Aquesta oficina ha estat pionera en el desenvolupament de programes d’atenció en matèria de visites i intercanvis tutelats, mediació familiar i atenció i tractament a agressors, que posteriorment s’han convertit en serveis independents, la qual cosa ha permès l’oficina centrar-se en el tractament integral de les víctimes de violència masclista i dels seus fills, amb prop de 7.500 dones ateses des de la seva posada en funcionament. També va ser precursora en el desenvolupament de protocols i comissions per a la coordinació i la derivació dels casos, que són eines per treballar en xarxa de manera més eficient i coordinada.

Fundació Asombra

Les escultures de forja de les Menines, que s’entreguen a les persones i entitats homenatjades durant el 25N, han estat elaborades a tallers de la Fundació Asombra en els centres penitenciaris.

L’acte ha tingut lloc al Casal d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa. Han recollit l’estatueta la directora actual de l’Oficina de la Dona del Consell Insular d’Eivissa, Tonyi Ferrer, i les seves dues antecessores, Sara Santacruz i Olga Guerra.