La Guàrdia Civil i els ajuntaments de Campos i Puigpunyent firmen el protocol d’adhesió al sistema Viogén

La Guàrdia Civil i els ajuntaments de Campos i Puigpunyent firmen el protocol d’adhesió al sistema Viogén

24/11/2023

La Guàrdia Civil i els ajuntaments de Campos i Puigpunyent firmen el protocol d’adhesió al sistema Viogén

El document subscrit avui a la Delegació del Govern a les Illes Balears determina els criteris de coordinació entre les policies locals i la Guàrdia Civil per a l’execució i el seguiment de les mesures judicials de protecció de les víctimes


La Guàrdia Civil a les Illes Balears i els ajuntaments de Campos i Puigpunyent han firmat aquest divendres, a la Delegació del Govern a les Illes Balears, el protocol Viogén de col·laboració i coordinació entre les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i els cossos de Policia Local, per a la protecció de les víctimes de violència de gènere.

A l’acte han estat presents la delegada del Govern a les Illes Balears, Aina Calvo; el coronell en cap de la Zona de la Guàrdia Civil a les Illes Balears, Alejandro Hernández; la batlessa de Campos, Francisca Porquer; el batle de Puigpunyent, Antoni Marí, i el president de la Felib, Jaume Ferriol.

L’adhesió de Campos i Puigpunyent al protocol Viogén va ser aprovada a les Juntes Locals de Seguretat de cada municipi, que es van celebrar el juliol de 2021 i l’abril de 2022, respectivament. El document subscrit avui estableix quins seran els criteris de coordinació entre les policies locals d’aquests ajuntaments i la Guàrdia Civil, a les actuacions relacionades amb casos de violència de gènere i en l’execució i el seguiment de les mesures judicials acordades per a la protecció de les víctimes.

 

30 municipis adherits

El Sistema de seguiment integral dels casos de violència de gènere va ser implantat el 2007 pel Ministeri de l’Interior i, a l’actualitat, hi ha 30 municipis adherits a les Balears (18 d’ells, en funcionament i 12, en procés de tràmit). D’altra banda, el juliol de 2022 el Ministeri i la Comunitat Autonòma varen subscriure el conveni d’adhesió a Viogén de les unitats del Govern Balear, els consells insulars i l’Ajuntament de Palma amb competències en l’atenció a les víctimes de violència de gènere.

En aquests moment, a Balears hi ha uns 3.400 casos d’alta en el sistema Viogén, dels quals uns 2.700 casos estan localitzats a Mallorca.