Balears rebrà més de 34,5 milions d'euros per a l'impuls dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destins 2023

03/05/2023

Balears rebrà més de 34,5 milions d'euros per a l'impuls dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destins 2023

La tercera convocatòria extraordinària del programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destins 2023 compta amb una inversió de 478 milions d'euros per a totes les comunitats autònomes.


El Govern, a proposta del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme (Mincotur), ha aprovat la distribució de 34.510.000 euros a Illes Balears, corresponents a la tercera convocatòria extraordinària del programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destins 2023, finançada íntegrament amb els fons Next Generation EU del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Aquesta tercera convocatòria dels Plans de Sostenibilitat Turística en destí compta amb una partida de 478 milions d'euros per a totes les comunitats autònomes, que se sumen als 660 milions dedicats al mateix fi en 2021 i als 720 milions de l'edició de l'any passat.

En total, són ja 1.858 milions d'euros destinats al desenvolupament i posada en marxa de projectes turístics, en els quals es preval la sostenibilitat ambiental i la digitalització amb l'objectiu d'aconseguir un turisme més competitiu i de major qualitat.

L'acord aprovat pel Consell de Ministres té per objecte exclusivament autoritzar la distribució entre les comunitats autònomes de les habilitacions de despesa d'aquests crèdits pressupostaris, així com la seva formalització per a 2023.

Després de la present autorització, la Conferència Sectorial de Turisme fixarà els criteris de repartiment i la distribució definitiva dels fons entre les comunitats autònomes. Una vegada acordada aquesta distribució, es dictarà resolució pel titular de la Secretaria d'Estat de Turisme, en la qual es formalitzaran els compromisos financers a favor de les autonomies.

Els criteris utilitzats per a la proposta de repartiment són els següents:

• Econòmics: percentatge (%) de PIB turístic respecte al PIB autonòmic. Caiguda en l'afiliació de treballadors del sector turístic des de desembre de 2019 a desembre de 2020.

• Territorials: percentatge (%) de superfície de cada comunitat autònoma respecte a la superfície nacional; i densitat de població de cada autonomia (Hab/km²).

• Turístics: Nombre de turistes l'any 2019 i despesa turística en 2019.