S'amplia fins al 14 de juliol el termini perquè consells i cabildos insulars d'Illes Balears i Canàries presentin els seus projectes de digitalització

15/05/2023

S'amplia fins al 14 de juliol el termini perquè els consells i cabildos insulars d'Illes Balears i Canàries presentin els seus projectes de digitalització

Es modifica així l'Ordre publicada el passat 23 de març, que establia el 17 de maig com a termini final, ampliant així gairebé dos mesos aquest termini, a causa de la complexitat tècnica dels projectes de modernització i digitalització


El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica avui l'ordre que amplia el termini de presentació de sol·licituds destinades a rebre subvencions per a la transformació digital i modernització dels consells insulars d'Illes Balears i dels cabildos de Canàries, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), fins al 14 de juliol.

Es modifica així l'Ordre publicada el passat 23 de març, que establia el 17 de maig com a termini final, ampliant així gairebé dos mesos aquest termini, a causa de la complexitat tècnica dels projectes de modernització i digitalització i concedir més temps per a la seva presentació a les administracions dels cabildos i els consells insulars de Canàries i Illes Balears.

Aquesta ordre s'adequa als principis de bona regulació, com són els principis de necessitat, eficàcia, proporcionalitat, seguretat jurídica, transparència i eficiència, prevists en l'article 129 de la Llei 39/2015, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

8 milions d'euros per a la digitalització de cabildos i consells

El BOE del 23 de març públic la convocatòria, per la qual quatre consells i set cabildos insulars poden sol·licitar fins a 8 milions d'euros per als seus projectes, en el marc de les ajudes destinades per a modernització i digitalització de les entitats locals impulsades pel Ministeri de Política Territorial dins PRTR.

Els beneficiaris d'aquesta convocatòria específica són els cabildos de Gran Canària, Tenerife, La Palma, Lanzarote, La Gomera, Fuerteventura i El Hierro i els consells de Formentera, Mallorca, Eivissa i Menorca. En el cas dels primers, podran presentar projectes per valor de més de 5 milions d'euros. En el cas dels consells de les Illes Balears, podran presentar projectes per una quantitat pròxima als 3 milions d'euros.

Gràcies a aquests fons, els cabildos i consells podran millorar l'accessibilitat als serveis públics digitals, reduir la bretxa digital, millorar l'eficiència i eficàcia dels empleats públics i utilitzar les tecnologies emergents en el desplegament de nous serveis digitals a través de chatbots, robotització o plataformes. L'assignació pressupostària per a cada entitat s'ha dut a terme seguint un criteri proporcional en funció de la població de cada capítol i consell, que ara disposen fins al 14 de juliol per a presentar els seus projectes de digitalització.