Illes Balears rebrà més de 2 milions d'euros per a l'impuls de programes de desenvolupament rural

25/04/2023

Illes Balears rebrà més de 2 milions d'euros per a l'impuls de programes de desenvolupament rural


Balears disposarà d'1.320.663 euros procedents del crèdit el finançament dels programes de desenvolupament rural i altres 740.117 euros per a les intervencions del Pla Estratègic de la Política Agraria Común.


El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts, a proposta del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, la distribució de 2.060.780 euros a Illes Balears per al finançament dels programes de desenvolupament rural i les intervencions del Plan Estratégico de la Política Agraria Común (PAC).

La distribució territorial per a les comunitats autònomes beneficiàries d'aquest acord ascendeix a un total de 158,21 milions d'euros, l'aprovació definitiva dels quals serà sotmesa a la Conferencia Sectorial de Agricultura y Desarrollo Rural.

Desenvolupament Rural i PAC

La distribució aprovada s'ha realitzat d'acord amb els acords de l'Administració General de l'Estat i les comunitats autònomes per al finançament dels programes de desenvolupament rural del període 2014-2022. En aquesta partida, a Illes Balears li corresponen 1.320.663 euros dels 104.120.005 euros destinats a les comunitats autònomes beneficiàries.

Respecte a les intervencions que s'inclouen en la nova PAC que ha entrat en vigor l'1 de gener d'enguany, a Illes Balears li corresponen 740.117 euros del total de 54.090.000 euros a distribuir entre les comunitats autònomes beneficiàries.

En tots dos casos, els programes contemplen mesures de suport de diferent naturalesa, orientades a millorar la competitivitat del sector agroalimentari, assegurar la gestió sostenible dels recursos naturals i l'acció enfront del clima i a aconseguir un desenvolupament territorial equilibrat de les zones rurals. Aquestes mesures es financen amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i les contribucions de l'Administració General de l'Estat i de les pròpies comunitats autònomes.