Interior llança un mapa interactiu per a consultar les noves comissaries i casernes que s'estan construint per tota Espanya

31/03/2023

Interior llança un mapa interactiu per a consultar les noves comissaries i casernes que s'estan construint per tota Espanya

El mapa interactiu, allotjat en la web del Ministeri, permet consultar en tota Espanya, però també per comunitat autònoma i província cada infraestructura i conèixer la seva localització, inversió i estat.


El Ministeri de l'Interior ha llançat aquest divendres un mapa interactiu amb el qual consultar totes les noves comissaries de Policia Nacional, casernes i llocs de la Guàrdia Civil i altres infraestructures de seguretat que s'estan construint o reformant per tota Espanya gràcies al Pla d'Infraestructures per a la Seguretat de l'Estat, amb el qual s'està executant una inversió de 1.000 milions d'euros.

El mapa també recull les obres de nova planta o de reforma que s'estan realitzant amb fons propis de la Secretaria d'Estat de Seguretat i d'Institucions Penitenciàries, que sumen altres 180 milions d'euros en execució. La càrrega de totes les infraestructures finalitzarà en els pròxims dies.

En total són més de 400 les infraestructures que es reflectiran en el mapa interactiu, que està allotjat en la web del Ministeri i que permet consultar en tota Espanya però també per comunitats autònomes i províncies cada actuació i conèixer la seva localització, inversió i estat.

El mapa es pot consultar en el següent enllaç:

A través d'aquest mapa es poden consultar les inversions que s'estan executant en les següents categories, que compta cadascuna d'elles amb logotips específics:

• Policia Nacional,
• Guàrdia Civil,
• Institucions Penitenciàries,
• Direcció General de Trànsit,
• Secretaria d'Estat de Seguretat,
• Fronteres, ports, aeroports i altres.

La consulta també permet realitzar cerques per comunitats autònomes i per províncies. Una vegada situats en alguna d'elles, es mostren els mapes de carretes per a facilitar la localització de les infraestructures.

CONSTRUCCIÓ O RENOVACIÓ DE MÉS DE 400 INFRAESTRUCTURES

En aquest mapa interactiu es pot consultar les inversions realitzades en les més de 400 infraestructures en les quals intervé el Pla d'Infraestructures per a la Seguretat de l'Estat o les execucions amb fons de la Secretaria d'Estat de Seguretat o d'Institucions Penitència. Tots aquests projectes són executats per la Societat d'Infraestructures i Equipaments Penitenciaris i de la Seguretat de l'Estat (SIEPSE).

Entre les inversions més destacades es troben la reforma del complex policial de Sapadors a València, amb una inversió aproximada de 30 milions d'euros, la construcció de la nova comandància de la Guàrdia Civil a Saragossa, també amb una inversió de 30 milions d'euros, la construcció de la nova comissaria provincial a Jaén, amb una inversió de 7 milions d'euros, o la rehabilitació de l'aquarterament de la Guàrdia Civil a Santiago de Compostel·la, amb una inversió de gairebé 10 milions d'euros, entre altres.

El desenvolupament del mapa interactiu ha consistit en la creació d'un formulari a mesura, basat en les tecnologies xml i jsp En el quadre d'informació de cada projecte s'indica la localització, l'actuació escomesa -si es tracta d'obra nova o reforma- així com la inversió estimada i l'estat actual del projecte.

TRANSFORMACIÓ ECOLÒGICA

La inversió de 1.000 milions d'euros que s'està executant amb el Pla d'Infraestructures per a la Seguretat de l'Estat 2019-2025 es compon de 600 milions de fons propis als quals se sumen 400 més de fons de la Unió Europea destinat a obres de modernització i d'eficiència energètica.

Per tant, totes les obres que s'estan realitzant incorporen elements clau de sostenibilitat i criteris de consum d'energia gairebé nul i zero emissions com la climatització d'aerotermia d'alta eficiència, els panells solars fotovoltaics, el control centralitzat d'instal·lacions per a control de consums, la il·luminació de led o les preses de recàrrega de vehicles elèctrics.