SEPES formalitza la compra d'un solar a Maó per fer habitatge assequible

23/03/2023

SEPES formalitza la compra d'un solar a Maó per fer habitatge assequible

El director general de SEPES, Fidel Vázquez, ha informat al batle de Maó, Héctor Pons, de l'adquisició d'un solar públic situat en el centre de la ciutat.


SEPES, entitat pública empresarial de sòl dependent del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), ha adquirit a Invied, organisme dependent del Ministeri de Defensa, una parcel·la en el nucli urbà de Maó, que permetrà la construcció de gairebé 50 habitatges assequibles.

El director general de l'entitat, Fidel Vázquez, s'ha desplaçat al costat del seu equip a la capital menorquina, on ha confirmat el tancament de la transacció en una trobada amb el batle de Maó, Héctor Pons. Després, han visitat els terrenys on tindrà lloc la futura actuació.

El solar de Maó és un sòl públic de 2.579 m², amb una edificabilitat de 3.563 m², situat en el centre de la ciutat, concretament al carrer Vasallo. La formalització de la compra d'aquest solar finalista a Invied s'ha realitzat aquesta mateixa setmana, la qual cosa permetrà a partir d'ara accelerar les gestions urbanístiques necessàries per dur a terme l'actuació.

A més del mig centenar d'habitatges previstos, el projecte permetrà construir places d'aparcament, posant èmfasi en les necessitats de mobilitat sostenible per a la zona.

El projecte de Vasallo és una de les deu actuacions ja adscrites al Pla d'Habitatges per al Lloguer Assequible impulsat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, i on SEPES participa amb aquestes actuacions, que sumen més de 15.300 habitatges, i, paral·lelament, treballa ja en l'anàlisi de noves localitzacions en sòl públic per a incorporar almenys 23.000 allotjaments més.

Compromís amb Balears

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, a través de SEPES, té actuacions en marxa en Balears que permetran l'edificació de més de 1.370 habitatges protegits.

L'entitat pública empresarial de sòl és present a les illes de Mallorca, Eivissa i Menorca, amb diferents projectes residencials. En concret, compta amb Son Busquets, a Mallorca, amb capacitat per a més de 800 habitatges; a Eivissa, en l'actuació Ca n’Escandell, s'edificaran 532 habitatges, de les quals 367 seran destinades al lloguer assequible; mentre que a Menorca es construiran al voltant de 45 habitatges en els terrenys d'un solar del carrer Vasallo, a Maó.

SEPES

SEPES és un organisme públic adscrit al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Com a instrument, treballa en el desenvolupament d'actuacions urbanístiques, tant en la promoció, adquisició i preparació del sòl, per a projectes industrials, residencials, terciaris i de servei.